• Marc Jacobs Daisy - Apă de toaletă
    273 lei 288.00 lei

Bine ai venit SOARE - importanța factorului de protecție SPF


    Specialiștii dermatologi au demonstrat atât practic, cât și teoretic, faptul că majoritatea afecțiunilor pielii sunt cauzate de expunerea îndelungată la soare și cantitatea excesivă a radiațiilor UVB în organism. Astfel, după ani de analiză și teste, aceștia au dezvoltat o serie de formule inovatoare privind soluționarea problemelor de acest tip.

Factorul de protecție solară (SPF) – concept și importanță

Factorul de protecție solară (SPF) – reprezintă capacitatea unui produs de a proteja epiderma împotriva efectelor nocive ale radiațiilor UVB.
Gradul acestuia fiind ales în funcție de tipul pielii și alte criterii importante, cum ar fi anotimpul, altitudinea și intensitatea razelor solare. Spre exemplu, vara este obligatoriu să folosim zilnic produse cu SPF, întrucât expunerea dermei la radiații este mult mai periculoasă în sezonul cald, decât în cel rece.
Totodată, acestea previn îmbătrânirea prematură a celulelor, deshidratarea și arsurile solare, dar și reduc riscul cancerului de piele.

Produse cu factor de protecție solară
 
În esență, oricare mijloc de protecție SPF poate fi extrem de eficient, trebuie doar să ținem cont de modul și durata de acțiune al acestora.
De regulă, printre favorite se enumeră cremele și spray-urile de corp, deoarece sunt ușor de aplicat și se absorb mai rapid în piele, fără a lăsa un aspect uleios și gras. Iar aplicarea acestora, odată la câteva ore este, de asemenea, un fapt de neglijat.

Corelarea factorului de protecție solară cu tipul de piele

Specialiștii afirmă că persoanele cu pielea de culoare deschisă sunt cele mai expuse radiațiilor UVB, deoarece au un nivel redus de melanină, substanța care prezintă o protecție naturală împotriva razelor UV și totodată, pigmentează nuanța epidermei în momentul expunerii la soare.
Însă aceasta nu înseamnă că persoanele cu pielea închisă la culoare, nu trebuie să se protejeze împotriva radiațiilor și efectelor negative ale acestora. Un avantaj pentru ei, se consideră fi faptul că pot folosi cu succes mijloace de protecție cu SPF mic, cum ar fi 20 sau chiar 15.

De asemenea, dermatologii recomandă părinților să aibă grijă și de pielea copiilor săi, pentru că aceștia de regulă sunt mai sensibili, iar pericolul este mult mai mare. Astfel, până la 6 luni, bebelușii necesită să fie feriți la maxim posibil de radiațiile solare. Ulterior însă, se recomandă utilizarea unei loțiuni delicate cu factor de protecție ridicat, cum ar fi între 30 și 50.
Totodată, este indicat să se folosească produse destinate anume pentru îngrijirea copiilor, întrucât acestea conțin ingrediente sigure, care nu vor provoca micuților reacții alergice.
Pentru eficiența remediilor de protecție solară este indicată utilizarea acestora cu 15-30 de minute înainte de a ieși afară, fie că mergeți la o simplă plimbare, fie că la plajă. 
Filtrele de protecție solară previn apariția primelor semne ale îmbătrânirii: ridurile, liniile fine, petele pigmentare, pierderea fermității și elasticității. Utilizarea regulată a produselor cu filtre UV contribuie activ la reducerea micilor imperfecțiuni ale pielii.
Unii oameni preferă bronzarea, în timp ce alții - dimpotrivă, vor ca pielea lor să rămână deschisă, ca de porțelan. În ambele cazuri, produsele de protecție solară ar trebui să facă parte din rutina zilnică de îngrijire a pielii. Organizația Mondială a Sănătății recomandă utilizarea produselor cu un SPF de cel puțin 15, indiferent de circumstanțe și trebuie aplicată la fiecare 2 ore pentru a proteja pielea de arsurile solare. 

Care este diferența dintre etichetele UVA / UVB și UVC de pe ambalaj?
Razele ultraviolete sunt partea invizibilă a luminii și sunt clasificate în trei tipuri:
UVA (raze tip A) - provoacă îmbătrânirea prematură a pielii, arsuri și apariția ridurilor. Din cauza faptului că lungimea lor de undă este mai mare decât restul, sunt capabili să pătrundă mai adânc în piele și să ajungă la stratul de bază al acesteia. Acestea reprezintă 95% din radiația atinsă de pământ, deoarece nu sunt absorbite de stratul de ozon.
UVB (razele de tip B) - una dintre principalele cauze ale arsurilor solare, contribuie, de asemenea, la dezvoltarea cancerului de piele. Deoarece lungimea de undă a acestor unde este mult mai mică decât razele de tip A, acestea afectează doar stratul superficial al pielii. Contribuie la efectele directe asupra ADN-ului nostru. De obicei, impactul acestor raze apare după câteva ore. Alcătuiește 5% din radiații, restul este reținut în stratul de ozon. Acestea sunt cele mai active între orele 10:00 și 16:00.

UVC (raze de tip C) - Singurul tip de radiație care, din fericire, nu ajunge la sol, deoarece este filtrat în stratul de ozon. Dar apar în lanterne de sudură și lămpi cu mercur și lămpi de sterilizare. Toate tipurile de radiații UV pot dăuna pielii noastre delicate în felul lor, prin urmare, este foarte important să aplicați protecție solară și, cel mai important, trebuie să abordați corect alegerea acestor produse. Dar aceasta nu este singura protecție solară. Nu este recomandat să faceți plajă între orele 10:00 și 16:00, trebuie să purtați ochelari de soare, pălării și îmbrăcăminte strânsă care să nu permită radiației să vă dăuneze pielii.

Sfat pentru utilizarea corectă a protecției solare: Alegeți o protecție solară cu spectru larg, care va proteja împotriva razelor UVA și UVB. Acordați atenție, de asemenea, dacă crema este rezistentă la apă, mai ales dacă urmează să înotați, să faceți sport sau dacă pielea dvs. este predispusă la excesul de sebum.  

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!