Îngrijirea părului în sezonul rece

Părul sănătos și mătăsos – o adevărată decorare a imaginii feminine! Pe măsură ce se apropie iarna, este timpul să schimbați rutina de îngrijire a podoabei capilare. În timpul iernii, efectele nocive: vântul rece, aerul uscat și lipsa de vitamine afectează considerabil sănătatea firelor de păr. Acestea își pierd strălucirea și vitalitatea naturală, devenind uscate și fragile.

Cum să ai un păr sănătos, chiar și în zilele reci de iarnă? MakeUp îți recomandă cele mai bune tratamente, balsamuri, măști și sfaturi pentru a avea un păr des, puternic și bine îngrijit.
Șamponul corect selectat și o mască bună de păr - pot face cu adevărat minuni. De asemenea, în combinație cu un stil de viață sănătos, schimbările sunt vizibile într-o perioadă scurtă de timp.

Îngrijirea corectă a părului
În sezonul rece este important să folosiți șampoane hidratante și nutritive, precum și balsamuri regenerante. Optați pentru produsele pe bază de uleiuri esențiale și ingrediente naturale, deoarece acestea îngrijesc scalpul și restabilesc eficient structura firelor deteriorate. Prin urmare, un șampon fără coloranți, cu ulei de argan, macadamia sau proteine din lapte poate fi folosit ușor în timpul zilelor geroase.
Vă confruntați cu mătreața, mâncărimea sau iritația – consecințele frecvente ale părului uscat? Nimic mai simplu: utilizați șampoane speciale pentru a combate dezvoltarea acestora și evitați să vă spălați părul prea des, pentru a preveni traumatizarea firelor. Iar dacă scalpul e gras și firele uscate? Aplicați șamponul doar la rădăcini, pentru a îndepărta murdăria și excesul de sebum, iar vârfurilor uscate le este suficient o clătire ușoară cu produsul aplicat la scalp.

Masca de păr - cel mai bun remediu împotriva firelor uscate
În timpul iernii, pe lângă utilizarea șamponului și a altor produse de îngrijire, este recomandată și aplicarea măștilor nutritive, bogate în ingrediente active, cum ar fi mango, unt de shea, argan, ylang-ylang sau ulei de nucă de cocos. În plus, pentru a stimula circulația sângelui, procesul de aplicare a măștilor poate fi însoțit și de un masaj al scalpului.

În prezent, compoziția măștilor este foarte variată. Formulele concepute pe baza uleiurilor de migdale, măsline sau brusture, asigură protecția naturală a părului și elimină fragilitatea acestuia. De exemplu, maștile cu keratină netezesc delicat suprafața firelor și facilitează procesul de pieptănare. Este util să folosiți măștile de păr aproximativ 15-18 proceduri, de două sau trei ori pe săptămână. După tratament, părul trebuie lăsat să se regenereze timp de două-trei luni. În această perioadă, pentru a hidrata părul, efectuați procedurile de igienă necesare utilizând șamponul și balsamul obișnuit.
 

Optează pentru accesoriul potrivit
În zilele reci de iarnă este recomandat folosirea unei căciuli, pălării sau a unei eșarfe, pentru a împiedica distrugerea structurii părului. În plus, pentru a menține părul curat și sănătos, vă sugerăm să alegeți accesoriul potrivit – o perie sau un pieptene cu dinți subțiri și rari, datorită cărora firele pot fi separate cu grijă fără a fi încurcate.

În mod ideal, evitați utilizarea instrumentelor de styling
Sub influiența temperaturilor scăzute, buclele devin uscate, fragile și neascultătoare, astfel, utilizarea unui uscător de păr trebuie minimizată. Totodată, în această perioadă, experții vă recomandă să uitați de ondulatoare și plăci, pentru a nu dăuna excesiv părului. Dacă tot intenționați să vă faceți o coafură, setați temperatura cea mai mică și nu evitați utilizarea produselor cu protecție termică.



Vitaminele – garanția unui păr sănătos
Pentru a avea un păr frumos și bine îngrijit este nevoie de o alimentație sănătoasă. Deoarece, statisticile demonstrează faptul că sănătatea părului depinde în mare măsură de ceea ce mâncăm. Astfel, este recomandat să includeți în dieta dvs. mai multe proteine, cum ar fi: carnea albă, peștele, ciupercile sau nucile. Nu uitați de asemenea de fructele și legumele bogate în vitamine și minerale necesare pentru a menține strălucirea părului.

Aspectul mătreții este adesea asociat cu lipsa oligoelementelor de zinc sau cupru în organism. Aceste substanțe nutritive pot fi obținute consumând mai multe fructe de mare, carne de vită, miel, precum și legume, în special dovlecei, castraveți, ceapă sau usturoi. De asemenea, pentru a asigura o hidratare corectă, măriți cantitatea de apă consumată - cel puțin doi litri de apă în fiecare zi.



Părul sănătos îți poate accentua frumusețea individuală chiar și în timpul iernii. Schimbă rutina de  îngrijire a părului, evită utilizarea frecventă a instrumentelor pentru styling și consumă produse alimentare sănătoase.

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!