Seruri cu acid hialuronic: beneficii și instrucțiuni de utilizare

Acidul hialuronic este, fără exagerare, un super-erou printre ingredientele cosmetice, atât pentru îngrijirea la domiciliu, cât și pentru cea profesională. Astăzi vom arunca o privire mai atentă la ce sunt serurile cu acid hialuronic și pentru cine sunt potrivite.

Să începem prin a recapitula ce este acidul hialuronic. Din punct de vedere al chimiei, aceasta este o polizaharidă, care se distinge prin capacitatea unică de a atrage și reține o cantitate de apă de multe ori mai mare decât greutatea proprie. Acidul hialuronic este prezent în mod natural în țesuturile umane, în special în pielea feței. Odată cu vârsta și din cauza altor factori externi (de exemplu, expunerea la razele ultraviolete), conținutul de acid hialuronic din organism scade.

Caracteristici generale

Pe lângă hidratarea pielii, acidul hialuronic este responsabil pentru densitatea și elasticitatea acesteia. Este implicat în sinteza colagenului și protejează celulele de radicalii liberi. Acidul hialuronic propriu în corpul uman este destul de mic (15 grame pentru o persoană care cântărește 70 kg), în plus, are un ciclu de viață scurt: de la 30% la 50% din acidul hialuronic se descompune la fiecare 24 de ore.

În plus, rata producției sale în piele scade odată cu vârsta și este redusă la minimum până la vârsta de 40 de ani. Dar principalul inamic al acidului hialuronic este nu atât vârsta, cât factorii de mediu agresivi.

Cum se manifestă un nivel scăzut de acid hialuronic? Pielea devine mai ternă, strălucirea dispare, apare o senzație de strângere și riduri fine. Puteți menține concentrația în organism cu ajutorul procedurilor de înfrumusețare și a produselor cosmetice speciale.

Tipuri de acid hialuronic

În cosmetică, se utilizează de obicei acid hialuronic sintetizat de două tipuri:

1. Greutate moleculară mare (Hyaluronic Acid) - utilizat în produsele pentru pielea deshidratată, precum și după peelinguri și alte proceduri estetice traumatizante.
2. Greutate moleculară mică (Sodium Hyaluronate) - face față mai bine soluției problemelor anti-îmbătrânire.

În același timp, acidul hialuronic, spre deosebire de alte componente din categoria acizilor, nu are funcțiile obișnuite ale acestora, adică nu exfoliază pielea și nu are proprietăți de dizolvare.

Seruri cu acid hialuronic

Acidul hialuronic apare adesea în compoziția produselor cosmetice de diferite categorii - de la crema de zi până la gelul pentru spălarea feței. Aceste produse mențin nivelul optim de umiditate în piele.

Dacă există semne de deshidratare prelungită și pielea trebuie salvată urgent, atunci veți avea nevoie de produse cosmetice mai puternice, care să lupte intenționat cu cauza problemei - iar serul hialuronic va fi util aici.

Serurile care conțin două tipuri de acid hialuronic - greutate moleculară mare și greutate moleculară mică - au un efect multidirecțional asupra pielii:

1. hidratează în interior și în exterior;
2. crește tonusul;
3. umple ridurile.

Ca parte a serurilor, acidul hialuronic nu acționează întotdeauna singur și este adesea suplimentat cu alte componente (de obicei nu mai mult de trei), de exemplu, vitamine și extracte de plante. Acestea sporesc efectul de hidratare, mențin un nivel ridicat de umiditate și asigură o pătrundere mai profundă a ingredientelor active în piele.

Acidul hialuronic este un element solubil în apă, serurile pe bază de el au o textură ușoară, negrasă, asemănătoare unui gel, care este confortabilă pentru orice tip de piele.

Reguli de aplicare

În cazul acidului hialuronic cu greutate moleculară mare, este important unde și în ce moment îl aplicați. Moleculele mari rămân pe suprafața epidermei și atrag apa din mediu. Dacă aerul din cameră este uscat, atunci acidul hialuronic va începe să atragă umezeala din piele, creând o senzație de etanșeitate.

Aplicați imediat după duș în timp ce aburul persista în baie - mediul ideal pentru moleculele care atrag umezeala la suprafața pielii.

Înainte de a aplica serul local de umplere a ridurilor, bea un pahar cu apă pentru un efect rapid și vizibil. Se recomandă să faceți acest lucru în avans - cu aproximativ zece minute înainte de a utiliza produsul.

Top 3 seruri cu acid hialuronic: prezentare generală

 SkinCeuticals H.A Intensifier

Trei forme de acid hialuronic cu greutate moleculară diferită (greutate moleculară mare, fragmentat, încapsulat) hidratează pielea la diferite niveluri, reduce ridurile.

La Roche-Posay Hyalu B5 Serum

Conține două tipuri de acid hialuronic, vitamina B5 și madecassozidă, care stimulează producția de colagen.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Serul conține acid hialuronic cu o concentrație moleculară scăzută, medie și înaltă, precum și provitamina B5, datorită căreia moleculele de acid acționează asupra straturilor mai profunde ale pielii, oferind hidratare.




Sursă foto: pinterest

 

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!