Rimelul rezistent la apă - avantaje și dezavantaje

 

Rimelul este un must-have al oricărei truse de machiaj, fiind cea mai ușoară și simplă cale de a oferi luminozitate și expresivitate ochilor. Însă, de multe ori, acest produs cosmetic îți poate aduce mici neplăceri vara la căldură, pe timp de ploaie sau în vacanță pe litoralul mării, pentru că un rimel obișnuit cu siguranță se va întinde pe toată fața. Astfel, producătorii de mascara au găsit soluția acestei probleme și au conceput rimelul rezistent la apă. 

 

 

Avantajele rimelului impermeabil


Secretul acestui tip de mascara constă în formula sa rezistentă la apă. Ce presupune acest lucru? Apa, lacrimile sau transpiraţia nu vor strica machiajul tău pe parcursul zilei. Datorită compoziției sale speciale, care, pe lângă coloranți tradiționali, conține și polimeri de fixare, acoperă genele cu o peliculă subțire și le protejează de umiditate. Astfel, rimelul rezistent la apă este indispensabil în condiții de vreme umedă. De asemenea, unii producătorii adaugă în compoziția rimelului diferite substanțe active și vitamine, care afectează în mod benefic starea genelor. Acestea pot fi proteine (stimulează creșterea genelor), keratină (are un efect de întărire), lanolină (previne uscăciunea și fragilitatea firelor), precum și diferite uleiuri și extracte de plante.

 

 

 

Tipuri de rimel


Rimelul rezistent la apă poate fi împărțit în două tipuri: ușoară (impermeabilă) și puternic (rezistent la umiditate).

Rimelul de tip «water-proof» este rezistent la umiditate, dar nu complet. Cu o astfel de mascara vei putea înota în mare sau la piscină, însă, va fi necesar să eviți contactul puternic cu apa, spre exemplu scufundarea. De asemenea, nu va trebui să expui fața intenționat la picăturile de ploaie, din motiv că pot apărea mici pete negre sub ochi. Acest tip de rimel este ușor de îndepărtat folosind un demachiant.

Rimelul de tip «moisture-proof» este rezistent în totalitate la umiditate. O astfel de mascara este capabilă să reziste chiar și celor mai dure condiții: ploaie, zăpadă, scufundare în apă, ba chiar și lacrimi. Îndepărtarea acestui produs poate fi efectuată doar cu ajutorul unor produse speciale, cum ar fi Dermacol Face Care Waterproof Eye Make-Up Remover.   


Dezavantajele rimelului rezistent la apă

 

Polimerii prezenți în mascara, aduc atât beneficii, cât și prejudicii. Capacitatea lor de a învălui complet genele previne nu numai pătrunderea umidității, dar și a oxigenului. Astfel, genele devin fragile și uscate. De asemenea, trebuie să acorzi o mare atenție compoziției acestui produs cosmetic, pentru că pot exista ingrediente care provoacă alergii. Mulți producători adaugă substanțe chimice grele la compoziția rimelului, în urma cărora pot apărea reacții adverse. Încearcă să acorzi o importanță majoră mărcilor de încredere, cum ar fi: Lancome, Chanel, Dior, Max Factor, pentru a evita situațiile neplăcute.

 

Rimelul rezistent la apă poate fi dăunător doar dacă îl folosești foarte des. Însă, dacă îl utilizezi mai mult pentru ocazii speciale, spre exemplu ca să arăți grozav la plajă, atunci va deveni prietenul tău de încredere.

 

 

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!