Îngrijire de lux - produse cosmetice cu nanoparticule de aur

  În prezent, femeile pot încetini procesul natural de îmbătrânire cu ajutorul procedurilor cosmetice și produselor dezvoltate pe bază de aur. Multiple studii au demonstrat proprietățile  anti-îmbătrânire ale acestui metal prețios.
De-a lungul istoriei, aurul era considerat un element nobil cu puteri supranaturale, fiind folosit în scopuri decorative și utilizat în multiple ritualuri.   

 Istoricii afirmă că regina Egiptului, Cleopatra, punea pe față în fiecare seară o mască de aur, pentru a-și menține tenul tânăr. Iar în ritualurile chinezești aurul era considerat elementul tinereții. Astfel, reginele din dinastia Qing își masau sistematic față cu ajutorul unui clindru din aur.  Pe când în unele regiuni din India, femeile însărcinate care își doreau copii cu o nuanță mai deschisă a pielii consumau în perioada sarcinii o compoziție formată din şofran şi praf de aur.


Odată cu dezvoltarea inovațiilor din domeniul nanoștiinței, aurul oferă pielii diverse proprietăți benefice. Elementul chimic reprezintă un ingredient valoros, în formă de pulbere, introdus  în diverse produse cosmetice destinate pieţei de lux.
Specialiștii pot manevra cu particule de dimensiuni minuscule.  Nanoparticulele de aur dețin un grad de biocompatibilitate, de aceea sunt folosite pe larg în producerea de produse cosmetice. Acestea sunt extrem de benefice și nu cauzează reacții adverse ale sistemului imunitar. Aurul este un purtător activ al altor substanțe utile, fapt ce permite o bună absorbție la nivel celular.  Acesta stimulează circulația sângelui și accelerează reînnoirea celulară. Compoziția sa valoroasă oferă diverse proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare.

Există mai multe combinații reușite de produse valoroase, introduse în diverse creme de lux, precum ar fi: nanoparticule de aur cu fibre naturale de mătase. Acestea asigură un efect de accelerare a metabolismului celular şi stimulează producţia de colagen, oferind o protecție fiabilă împotriva radiației solare. Fondatoarea renumitei companii Chantecaille, Sylvie Chantecaille, utilizează pe larg pulberea de aur în producerea produselor cosmetice, aceasta afirmă: "aurul posedă multiple efecte antioxidante şi asigură pătrunderea eficientă a substanțelor benefice în piele".

Nu există doar o gamă largă de produse cosmetice de lux pe bază de aur, dar și diverse proceduri cosmetice foarte eficiente. Renumitele saloane și SPA-uri din întreaga lume promovează multiple măști faciale, ce conțin particule de aur. Noile tehnologii inovatoare permit pătrunderea instantanee a elementului chimic în cele mai adânci straturi ale epidermei. Astfel, renumita marcă japoneză Umo, a dezvoltat o mască facială cu particule de aur de 24 de carate. Compoziția sa valoroasă stimulează producția de colagen și elastină la nivelul țesuturilor și accelerează reînnoirea celulară, ce asigură un efect de fermitate al pielii. Aurul din compoziție reduce apariția petelor pigmentare și restabilește zonele afectate. Fondatorul companiei Umo, dezvăluie secretul măștilor cu aur: "Corpul uman produce celule noi după un interval de 28 de zile. Iar aurul stimulează activ reînnoirea celulară, fapt ce conferă epidermei un efect de fermitate și lifting".

Cercetătorii ruși ai Institutului de Chirurgie A.V. Vişnevski al Academiei Ruse de Ştiinţe Medicale au inventat o metodă de implantare pe termen îndelungat a firelor de aur în structura epidermei. Acestea pot fi aplicate în diverse zone ale corpului: față, decolteu, gât, abdomen, brațe, picioare. Procedura vizează introducerea în țesutul subcutanat a firelor de aur cu un grad de puritate de circa 99,99%, acestea având o grosime de 0,1 milimetri. În țesutul în care au fost implantate firele, sub formă de plasă, este stimulată reapariția noilor vase sangvine, iar pielea capătă un aspect ferm. Valoarea acestei proceduri este de aproximativ 2.000 de lire sterline, iar rezultatul tratamentului ține în jur de 5-10 ani, perioadă în care scutul de aur este descompus de corp.
Diverse companii cu renume mondial au conceput linii cosmetice de îngrijire ce au la bază nanoparticule de aur, printre acestea fac parte: Dior, Guerlain, Carita.
Compoziția aurului oferă un efect antioxidant
ce împiedi oxidarea celulară. Acest proces asigură un aspect radiant și combate îmbătrânirea prematură. Formula sa activă netezește ridurile și restabilește activ elasticitatea tenului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!