Îngrijirea tenului pe timp de iarnă

Iarna este anotimpul care provocă daune considerabile tenului. Pielea supusă la temperaturi scăzute și vânt rece se deshidratează în mod eficient, provocând iritații, fisuri și rugozitate.



În această perioadă, merită să acordați o atenție deosebită produselor cosmetice selectându-le pe cele cu o formulă mai bogată. Produsele pe bază de ulei, vitamine, colagen, ceramide și acizi grași vor avea grijă perfect de ten, asigurându-i hidratare, nutriție și o protecție excelentă împotriva factorilor nocivi externi, inclusiv a razelor solare.

Cosmetologii oferă o selecție imensă de produse cosmetice, care asigură într-o perioadă scurtă de timp - un rezultat vizibil.

Îngrijirea tenului
În timpul zilelor reci de iarnă sunt recomandate produsele cu o textură densă și bogată. O alegere excelentă ar fi o cremă grasă, intens hidratantă care reprezină o salvare a pielii faciale supusă la înghețuri severe.

Uleiurile organice (de migdale, in, trandafir, argan, jojoba), untul de shea sau cacao se vor descurca de minune cu pielea foarte deshidratată și uscată. Iar uleiul de nucă de cocos înmoaie instantaneu, oferind pielii un aspect neted și catifelat. Acesta contribuie la menținerea sănătății și a frumuseții oricărui tip de ten, dar este recomandat în special pentru pielea uscată.
Merită să folosiți și produse îmbogățite cu acid hialuronic, care restabilesc elasticitatea și fermitatea pielii.
Aplicați crema facială dimineața cu o jumătate de oră înainte de a ieși din casă, astfel încât produsul să fie bine absorbit. Crema de zi acoperă pielea cu o peliculă invizibilă care protejează împotriva vântului și a factorilor nocivi. Iar crema de noapte îmbogățită cu substanțe nutritive și de regenerare, de exemplu peptide, coenzima Q10, retinol, acizi AHA previne pierderea elasticității și apariția ridurilor.



Măștile faciale
Cel puțin o dată
în săptămână aplicați o mască de față, care conține vitamine, minerale sau extracte din plante. Ingredientele nutritive din compoziția măștii formează o barieră protectoare, care ameliorează influențele temperaturilor scăzute și a vântului.
Eficiența produsului este determinată de compoziția acestuia, astfel măștile faciale trebuie să conțină cel puțin câteva picături de ulei vegetal, ingrediente hidratante și nutritive. Extractele de aloe vera, alge marine, ceai verde, rodie și mușețel hidratează, hrănește și accelerează îmbunătățirea aspectului pielii în timpul zilelor reci de iarnă.



Îngrijirea pielii din zona ochilor
Pielea din jurul ochilor este cea mai subțire și sensibilă, fiind ușor predispusă la apariția primelor riduri premature. Chiar dacă pielea este tânără, netedă și elastică, nu neglijați îngrijirea, în special în zilele reci de iarnă.
În prezent, producătorii de cosmetic
ă oferă clienților o gamă largă de produse, concepute special pentru pielea din zona ochilor care este extrem de sensibilă.
Sunt potrivite cremele care conțin coenzima Q10 și retinol. Folosiți-le de 1-2 ori pe săptămână, asigurând hidratare și nutriție pielii. Evitați cremele care conțin lanolină, deoarece acestea pot provoca iritarea pielii.
O privire radiantă poate fi obținută și datorită serului, care netezește și conferă un aspect sănătos, iar gelul este eficient și benefic, în special ochilor hipersensibili, predispuși la iritație sau purtătorilor lentilelor de contact.
Un efect similar
va fi asigurat de patch-uri  și de măștile pentru pielea din zona ochilor, care au un efect hidratare și netezire a ridurilor.



Indiferent de ce produs alegi, ține cont de vârstă și de tipul de piele. Pentru pielea tânără sunt suficiente produsele care dețin extracte de fructe și plante, precum și uleiuri vegetale. Iar pentru pielea matură prioritar sunt produsele care conțin substanțe concentrate, potrivite pentru regenerarea pielii și restabilirea elasticității.

Nu uita să ai grijă și de pielea delicată a buzelor!
Pielea delicată și sensibilă a buzelor necesită o îngrijire zilnică, deoarece este predispusă la uscăciune, crăpături și degresare. Pe lângă balsamul de buze obișnuit, optează pentru un ulei sau o cremă de înaltă calitate, care conține vitaminele C și E, precum și ingrediente naturale. Alege produsele care conțin ulei de argan, măsline, avocado, in și miere. Acestea luptă eficient împotriva uscăciunii, înmoaie perfect pielea, conferind buzelor elasticitate și un aspect plăcut. Totodată folosește un scrub de buze pentru a îndepărta pielea moartă.



Pe lângă folosirea produselor cosmetice hidratante - este recomandată și o alimentație bogată în vitamine și minerale. În timpul iernii consumul suficient de fructe și legume asigură pielii o doză de vitamine și un spect sănătos.

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!