Cărbunele activat - beneficii pentru sănătate

   Cărbunele activat reprezintă un remediu perfect pentru curățarea și purificare pielii, ce asigură o îngrijire intensivă. Formula inovatoare acționează ca un magnet, ce înlătură toate imperfecțiunile tenului și absoarbe excesul de sebum.
Cărbunele activ are la bază o cantitate considerabilă de carbon, element chimic extrem de poros, ce divizează granule minuscule, reușind să acopere suprafețe largi. De aici rezultă proprietatea sa intensivă de absorbție. Așadar, particulele de carbon pot coagula alte substanțe, precum: toxinele, substanțele chimice și diverse molecule olfactive.
Datorită proprietăților de absorbție, industria cosmetică apelează la funcțiile sale benefice de îngrijire a tenului gras. Astfel, cărbunele activat este introdus atât în diverse măști, cu funcție purificatoare, cât și în șampoanele pentru curățarea excesului de sebum.

Beneficiile cărbunelui activat pentru ten 
- Purifică porii
În timpul zilei, poluarea urbană și toxinele nocive blochează porii, drept rezultat pielea capătă un aspect lipsit de vitalitate și strălucire. Cărbunele cosmetic purifică tenul și asigură o curățare intensivă.
- Curăță tenul gras
Cărbunele reprezintă unul dintre cei mai benefici componenți naturali, ce stau la baza produselor pentru îngrijirea tenului gras. Acesta poate fi introdus într-o mască cosmetică, demachiant sau loțiune, pentru echilibrarea excesului de sebum și înlăturarea tuturor imperfecțiunilor. Poți realiza acest proces nu mai mult de două ori pe săptămână.


- Vindecă acneea
Utilizează un săpun pe bază de săpun activ, ce va neutraliza excesul de sebum și va detoxifia epiderma. Formula sa activa vindecă acneea și exfoliază pielea afectată.
Acesta absoarbe, de asemenea, uleiurile și toxinele din piele. Cărbunele activ poate înlătura, de asemenea, și petele pigmentare, reducând considerabil din vizibilitatea acestora.
- Curăță epiderma în profunzime 
Poți utiliza diverse loțiuni, măști de curățare sau demachiante pe bază de cărbune. Însă este important să nu exagerezi la capitolul aplicare( nu este recomandată utilizarea sa zilnică), pentru a evita deshidratarea și uscarea tenului.

- Vindecă micile leziuni ale pielii
Componentul activ accelerează reînnoirea celulară și tratează micile leziuni ale pielii.  Cărbunele activat diminuează durerea, ameliorează senzațiile de disconfort și iritare. Pentru tratarea afecțiunilor minore ale pielii, inclusiv înțepăturile de insecte și zgârieturile, ingredientul efectiv poate fi aplicat local în calitate de pastă, pentru a diminua infecția și înlătura veninul.

Beneficiile cărbunelui activat pentru corp
-Tratează acneea
Combină două linguri de gel de Aloe Vera și o capsulă de cărbune activ. Distribuie compoziția pe față și lăs-o să se usuce, apoi clătește cu apă caldă.
-Albește dinții
Aplică o cantitate moderată de pudră de cărbune pe periuța de dinți și spală cu mișcări circulare, apoi clătește cu apă în mod obișnuit.
-Detoxifică și curăță scalpul
Adaugă o linguriță de pudră sau o capsulă de cărbune activ în șamponul și spală părul. 


IMPORTANT! Cărbunele activat nu este recomandat pentru tenul uscat!
Cărbunele activat poate provoca deshidratare celulară, de aceea nu este indicat a fi aplicat pe pielea uscată și sensibilă. În caz că ai tenul sensibil, cărbunele activat s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru tine, pentru că există probabilitatea să-ți usuce epiderma.  Poți opta pentru un unt de corp pe bază de cărbune activ, fără a afecta bariera protectoare a epidermei. Înainte de a aplica produsului consultă un dermatolog.


Persoanele care au ten problematic (acnee, rozacee, eczema) ar trebui să consulte un dermatolog înainte de a utiliza produsele ce conțin cărbune activ.

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!