10 greșeli pe care le faci deseori în duș

Intri, te uzi, spumezi, clătești, ieși, usuci - s-ar părea, ce poate fi dificil în rutina noastră de duș. Dar, după cum s-a dovedit, multe probleme - de la părul fragil și căderea părului până la iritația și inflamația pielii - sunt consecințele dușului necorespunzător. Am examinat 10 greșeli frecvente care afectează negativ sănătatea și starea exterioară. 

~~~~~~~~~~~
1. Folosești foarte multă apă fierbinte
~~~~~~~~~~~

Deși nu există nimic mai terapeutic decât un duș fierbinte după o zi lungă, nu exagerați. La urma urmei, în primul rând, părul tău se va încălzi în câteva minute de relaxare. Frizerii celebri din întreaga lume recomandă clătirea părului cu apă rece și din motive întemeiate. Folosirea apei calde pentru spălarea părului poate afecta echilibrul pH-ului scalpului și, de asemenea, poate deteriora cuticula părului. Dacă nu sunteți un fan al apei reci, este întotdeauna recomandat să vă spălați părul cu apă călduță, în nici un caz fierbinte.

~~~~~~~~~~~
2. Freci prea mult părul
~~~~~~~~~~~

După ce ați citit eticheta unui șampon care conține multe ingrediente benefice, poate fi tentant să frecați formula destul de energic pentru a profita la maximum de ingredientele active. Cu toate acestea, frecarea părului atât de viguros în direcții diferite în timpul șamponării, poate duce în cele din urmă la ruperea părului și, de asemenea, poate provoca sensibilizarea scalpului. Se recomandă masarea compoziției cu vârful degetelor, apăsând ușor, apoi clătiți bine cu apă din abundență. 

~~~~~~~~~~~
3. Nu folosești balsam de păr
~~~~~~~~~~~

Balsamul este un produs conceput pentru a neutraliza efectele nocive ale șamponului. Datorită ingredientelor agresive incluse în șampon, care sunt responsabile de curățarea părului și scalpului, acesta poate perturba structura firelor de păr, devenind fragile și uscate și eliminând lipidele. Balsamul elimină toate efectele secundare ale șamponului, asigurând o strângere puternică a cuticulelor părului, ajutând firele să păstreze umezeala și substanțele nutritive. Alegeți un produs potrivit după compoziție și tipul dvs. de păr. 

~~~~~~~~~~~
4. Folosești prosopul de corp pentru a-ți usca părul
~~~~~~~~~~~

Dimineața, fiind în grabă, deseori oamenii folosesc un singur prosop pentru uscarea întregului corp după procedura de duș. Încercați să evitați astfel de situații. Nu este recomandat să vă uscați părul cu același prosop pe care îl folosiți pe corp, deoarece fibrele sale pot agrava ruperea părului. Pentru păr, se recomandă utilizarea prosoapelor din microfibră care stoarce ușor apa din păr.

~~~~~~~~~~~
5. Nu vă spălați părul suficient de des
~~~~~~~~~~~

Diferitele tipuri de păr necesită îngrijire diferită, dar există o regulă universală pentru toți: a face o pauză prea lungă între două spălări nu va avea efecte bune asupra sănătății buclelor. Într-adevăr, dacă vă confruntați cu o cădere crescută a părului, este util să vă reconsiderați programul de spălare a părului. Spălarea frecventă a părului este complet normală, menținând un scalp sănătos. Transpirația rămasă pe scalp poate cauza o cădere mai intensivă a părului.

~~~~~~~~~~~
6. Folosiți bureți sintetici
~~~~~~~~~~~

După îngrijirea detaliată a părului, o atenție sporită merită și pielea corpului. O atenție specială merită acordată accesoriilor de baie: periilor și bureților de duș, care au acces direct cu pielea. Majoritatea periilor sunt fabricate din peri din nailon care în cazul fricțiunii intensive poate cauza hiperpigmentarea pielii. O alternativă pentru aceste accesorii pot fi scrub-urile cu granule mari. Folosite două-trei ori pe săptămână vor exfolia ușor, lăsând pielea fină și catifelată. 

~~~~~~~~~~~
7. Uscați prea intensiv pielea
~~~~~~~~~~~

Pielea, ca și părul, necesită nu numai uscarea, ci și îngrijirea acesteia. Dacă doriți să vă mențineți bariera pielii echilibrată, nu vă recomandăm să uscați intensiv și cu mișcări bruște. Uscarea energică a corpului cu un prosop după duș poate irita pielea și poate deteriora bariera naturală dacă se face frecvent. Ca regulă generală, uscați corpul cu mișcări de tapotare și aplicați mereu o cremă, o loțiune sau un ulei hidratant de corp

~~~~~~~~~~~
8. Vă spălați fața și corpul, înainte de a clăti toate produsele pentru păr
~~~~~~~~~~~

Din motiv că șampoanele și balsamurile pot conține conservanți și agenți agresivi, acestea în contact cu pielea pot provoca iritații și acnee. Pentru evitare se recomandă clătirea acestora în primul rând, după care puteți purcede la rutina de îngrijire a pielii corpului. 

~~~~~~~~~~~
9. Folosiți produse de corp pe față
~~~~~~~~~~~

O altă veste proastă pentru leneși - nu folosiți niciodată gel de duș pentru curățarea feței. Produsele all-in-one nu sunt tocmai potrivite pentru îngrijirea pielii delicate a feței. De obicei, astfel de remedii conțin substanțe mai agresive și intensive, care pot modifica pH-ul tenului, astfel provocând diverse probleme, precum iritația și acneea. Asigurați-vă că utilizați produse sigure și speciale pentru tipul dvs. de piele!!!

~~~~~~~~~~~
10. Spălați prea des fața
~~~~~~~~~~~

Un ritual zilnic stabil și corect de curățarea a feței poate preveni erupțiile și acneea. Deci, ca regulă de bază este recomandată spălarea feței de două ori pe zi, dimineața (cu spumă de curățare) și seara (ulei hidrofil + spumă de curățare). După fiecare procedură, obligatoriu aplicați produse de îngrijire hidratante precum: tonic, ser, cremă de față

Sursa: https://vogue.ua/

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!