Îngrijirea tenului după vârsta de 30 ani

Întreg corpul trece prin diverse schimbări biochimice pe măsură ce înaintezi în vârstă. Atunci când nivelul hormonilor reproducători începe să scadă, are loc concomitent și o diminuare vizibilă a producției de colagen, ceea ce explică modificările apărute după vârsta de 30 ani. Cu toții cunoaștem că acidul hialuronic din țesuturi scade considerabil, cauzând pierderea elasticității și fermității pielii. Metabolismul celular și procesele de regenerare încetinesc treptat, iar fibrele de colagen și elastină degradează, provocând formarea ridurilor expresive din jurul ochilor, în colțul buzelor și în zona frunții.

Metode de combatere a primelor semne ale  îmbătrânirii:
Oferă o grijă suplimentară pielii din jurul ochilor 
Aplicarea unei creme  obișnuite pe toată suprafața feței este o greșeală des întâlnită în rândul femeilor. În apropierea vârstei de 30 de ani, observăm că pielea din jurul ochilor nu mai este la fel de elastică și fină ca și în perioada adolescenței. Îngrijirea zilnică trebuie să includă 3 etape de bază: curățare, tonifiere și hidratare. Însă pielea de sub ochi este cu mult mai sensibilă și mai delicată, prin urmare, remediile cosmetice ar trebui să dețină o textură mai blândă.  Nu neglija aplicare patch-urilor de hidrogel pentru a înlătura toate semnele oboselii, cercurile întunecate și cearcănele vizibile. 

Aplică sistematic un    peeling acid
Formula activă elimină efectiv toate impuritățile de la suprafața tenului și celulele moarte, lăsând un aspect curat și catifelat.

Utilizează regulat produse cu protecție SPF
Expunerea excesivă, solarul  și radiația ultravioletă acționează negativ asupra epidermei, cauzând apariția petelor pigmentare. De aceea, trebuie  să aplici sistematic produse cu SPF.  Loțiunile nu blochează penetrarea razelor A în stratul superior al epidermei, ceea ce-ți permite să obții bronzul mult dorit, prevenind concomitent efectele nocive ale radiației de tip B. Nivelul mediu de protecție pe timp de vară este de 30.


Oferă o atenție suplimentară gâtului și decolteului
După vârsta de 30 ani trebuie să te obișnuiești să aplici serul și crema hidratantă cu regularitate pe gât și decolteu. În această perioadă inele Venus” pot apărea deja pe gât - riduri transversale care dau imediat vârsta reală a femeii.

Curățare, tonifiere și hidratare
Acest ritual de îngrijire  ar trebui să fie obligatoriu în rutina zilnică  indiferent de vârstă.  Îndepărtarea tuturor impurităților de pe suprafața tenului, nutriția dar și hidratarea pielii în profunzime îmbunătățeasc vizibil luminozitatea și aspectul pielii.

Cremă de noapte
Crema de noapte activează metabolismul celular în timpul somnului și stimulează producția de colagen, contribuind activ la reînnoirea celulelor și prevenirea ridurilor fine.  

Cremă pentru ochi
Pielea sensibilă din jurul ochilor necesită o îngrijire suplimentară, pentru că de regulă primele semne ale îmbătrânirii apar în această regiune.


Ritualul de îngrijire în funcție de piele:
Piele sensibilă – aplică o cremă cu proprietăți antiinflamatorii dimineaţa și seara.
Piele normală – utilizează o cremă hidratantă împotriva primelor semne ale îmbătrânirii, dimineaţa şi seara;
Pielea matură – aplică o cremă cu antioxidanţi activi dimineaţa şi seara, iar iarna o crema pe bază de retinol;
Pielea mixtă – folosește o cremă hidratantă seara şi un ser cu efect seboregulator dimineața;
Pielea cu pete pigmentare– aplică o  cremă pentru depigmentarea pielii dimineaţa şi seara. Precum și un produs cu SPF 50.

Care sunt modificările ce se produc în corp după vârsta de 30 ani:
Încetinește procesul de regenerare celulară
După vârsta de  30 de ani mecanismul natural de regenerare celulară încetinește considerabil, conducând la pierderea vizibilă a elasticității.  Dacă în mod firesc acest proces dura în jur de 20 zile, acum este acum e posibil ca întregul proces să dureze  până la 40 de zile. Medicii dermatologi spun că soluţia este dată de realizarea periodică a unui peeling. Fie că îl faci acasă sau într-un salon, acesta te va ajuta să-ți exfoliezi tenul, să scapi de ridurile fine și de petele pigmentare, lăsându-și un ten sănătos și strălucitor.

Nivelul optim de acid hialuronic și colagen scade considerabil
Acidul hialuronic este un carbohidrat, care există în mod natural în corpul nostru, în special în piele. Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât volumul de acid scade din epidermă, lucru care duce la pierderea elasticității și la apariția ridurilor fine. De aceea, după 30 de ani trebuie să îți schimbi rutina de îngrijire și să folosești creme hidratante care au în compoziție acid hialuronic. Celulele corpului uman sunt capabile să-și producă propriul acid hialuronic (în jur de 10 g. la masa de 50 kg.), însă după vârsta de 25 ani sinteza naturală a acestuia  este redusă, ceea ce provoacă scăderea treptată a fermității și duce la apariția primelor riduri proeminente.

Sfaturi pentru a amâna cât mai mult procesul de îmbătrânire:
-aplică produse cu SPF indiferent de anotimp și circumstanțe;
-pune în practică  la diverse tehnici de relaxare (meditație, yoga etc.);
-evită mediul poluant;
- practică sportul pentru oxigenarea celulelor corpului;
-realizează sistematic tratamente cosmetice  și formează-ți propriul ritual zilnic de îngrijire.


Deși îmbătrânirea naturală nu poate fi oprită, ea poate fi încetinită.

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!