Cele mai frecvente greșeli realizate în procesul de curățare a tenului

Visezi la un ten neted, radiant și elastic?!  Totul începe de la o curățare corespunzătoare. Cu toții cunoaștem că procesul de curățare al tenului constituie un factor important în ritualul zilnic de îngrijire. Însă, cu toate acestea, puțini dintre noi țin cont de regulile de bază, pentru o îngrijire corectă. Drept urmare, fiind siguri că respectăm etapele esențiale, comitem multiple greșeli, care ne afectează în mod direct starea generală a pielii. Să descoperim împreună care sunt acestea și cum pot fi remediate?!

Greșeala Nr.1: nu suntem atenți la temperatura apei

Temperatura apei este foarte importantă pentru sănătatea pielii. De ce?!
1. Spălarea feței cu apă rece cauzează apariția vaselor vasculare la suprafața epidermei, în special pe pielea delicată a pleoapelor și cea din zona ochilor. Este foarte dificil să remediem această problemă - necesită mult timp și resurse financiare.
2. Spălarea feței cu apă fierbinte cauzează senzații de iritare, roșeață, exfoliere și etanșeitate.
Prin urmare, este corect să ne spălăm pe față cu apă la temperatura camerei.

Greșeala Nr. 2: utilizăm produse  demachiante nepotrivite 

Din dorința de a arăta perfect, avem tendința de a încerca diverse produse cosmetice recomandate  de mama, prietenă sau sora. În ce rezidă greșeala? Simplu - nu sunt potrivite tipului nostru de piele.

Alege un produs demachiant potrivit respectând următoarele criterii:
- să fie potrivit tipului de piele;
- pe lângă funcția de curățare să ofere multiple beneficii, precum: combaterea acneei, proprietăți antiinflamatorii, de normalizare a glandelor  sebacee și activare a metabolismul intercelular.

Greșeala Nr. 3: prea des aplicăm  scruburile și peelingurile de față

Fiind în căutare permanentă de remedii și soluții eficiente de curățare, avem tentația să exagerăm la capitolul utilizarea scruburilor și peelingurilor de față, aplicându-le în fiecare zi, atât dimineața, cât și seara. Iar în locul efectului dorit, obținem un aspect uscat al tenului, cu senzații de iritare și disconfort. Creștem considerabil sensibilitatea epidermei și uneori ajungem chiar și la erupții cutanate. De ce o astfel de terapie intensivă  oferă un rezultat contrar celui așteptat? Simplu: toate lucrurile în exces devin nocive. Iar problema nu constă  în calitatea produselor cosmetice, ci în frecvența utilizării.

Scrub - mecanic (datorită particulelor abrazive) elimină celulele moarte, reziduurile de machiaj și toate impuritățile de la suprafața epidermei.  Peelingurile asigură o curățare profundă datorită acizilor și enzimelor speciale.

Datorită procedurilor de curățare și exfoliere prea frecvente, procesul de cheratinizare a celulelor este accelerat, în acest mod pielea devine tot mai dură și mai fermă.
Cea mai mare problemă o întâmpină femeile cu piele mixtă și grasă: „curățarea generală” prea frecventă activează glandele sebacee - acestea încep să sintetizeze mai activ sebumul,  fapt ce stimulează agravarea problemelor dermatologice.

Aplicarea corectă a scruburilor:

- pentru pielea grasă și problematică - 1, maxim de 2 ori pe săptămână;
- pentru pielea uscată și sensibilă - nu mai mult de 2-3 ori pe lună;
- alegeți doar produse cosmetice de înaltă calitate;
-optați pentru scruburile cu cea mai blândă bază abrazivă;
-aplicați peelinguri delicate, enzimatice, nu foarte agresive.

Greșeala Nr. 4: ignorăm  loțiunile demachiante

De cele mai multe ori utilizăm doar spuma sau gelul de curățare, evitând aplicarea loțiunilor demachiante  pentru a îndepărta produsele cosmetice de la suprafața epidermei. Aceasta este o concepție greșită comună, care poate duce la consecințe negative - sensibilitate crescută, roșeață, erupții cutanate, acnee și dezechilibru glandelor sebacee. Problema constă în faptul că produsele cosmetice moderne sunt foarte persistente și greu de îndepărtat. Și chiar dacă vi se pare că pielea este perfect curată, cel mai probabil situația este contrară, deoarece cele mai mici particule cosmetice  rămân adânc în pori.

Metode eficiente de curățare:

-Înainte de curățare, folosește mereu apă micelară, lapte, ulei sau o loțiune demachiantă.
-Demachiază-te mereu înainte de a merge la culcare.

Greșeala Nr. 5: curățăm profund pielea doar pe timp de seară

Este admisibil ca ritualul matinal să includă doar spălatul feței cu apă caldă sau aplicarea unui tonic– însă nu este și suficient. Scopul curățării de dimineață nu constă doar în înviorare- dar și în îmbunătățirea circulația sangvine, pentru a elimina celulele cheratinizate și excesul de sebum, pregătind astfel pielea pentru etapele ulterioare de îngrijire și machiaj. O spumă blândă sau laptele cosmetic sunt perfecte pentru  prima etapă de îngrijire.

Dacă vei omite toate aceste greșeli, tenul tău va obține un aspect radiant și plin de vitalitate!  Respectând cu grijă aceste sfaturi simple pentru îngrijirea zilnică a feței, în cel mai scurt timp veți observa modificări pozitive ale pielii.

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!