Cele mai neobișnuite componente cosmetice

Din cele mai vechi timpuri femeile au recurs la diverse metode și mijloace de îngrijire pentru menținerea frumuseții pielii. Ulterior, specialiștii renumitelor branduri mondiale au descoperit diverse componente cu proprietăți utile, care, deși par a fi ciudate, sunt extrem de eficiente.

Caviarul negru
Pentru prima dată, proprietățile miraculoase ale componentei au fost descoperite datorită femeilor care au activat în industria caviarului. Acestea aveau un aspect catifelat și bine îngrijit al mâinilor, pe când restul pielii era lipsită de vitalitate. Un astfel de contrast i-a determinat pe cosmetologi să experimenteze cu acest ingredient, dezvoltând diverse creme, măști, seruri și loțiuni cu extract de caviar negru. În procesul de extragere a caviarului, sturionii nu sunt afectați - o mică incizie chirurgicală permite scoaterea icrelor fără daune majore. O bună parte din icre rămân pentru reproducere, iar cealaltă este expediată mărcilor cosmetice! Caviarul este folosit în producerea remediilor de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire, deoarece stimulează regenerarea celulară și conține o mulțime de proteine și vitamine benefice organismului! Deși este scump, există numeroase creme care conțin caviar, fiind mai accesibil în produsele cosmetice, decât în consum.

Care sunt efectele?
- activează procesul de regenerare;
- previne îmbătrânirea celulară;
- stimulează producerea de elastină;
- restabilește elasticitatea și tonusul epidermei.

Mucină de melc
Componenta a fost introdusă în industria cosmetică de către Fernando Baskunyan în anul 1980. Acesta avea propria fermă în America de Sud, unde creștea melci pentru restaurantele franceze. De-a lungul anilor, bărbatul a observat că pielea mâinilor sale devenea din ce în ce mai netedă și curată - motivul fiind mucusul pe care îl secretă melcii.
În prezent laboratoarele specializate au dezvoltat diverse produse de îngrijire ce au la bază mucină de melc. Melcii, din fericire, nu sunt afectați în urma procesului de extracție a substanței utile.


Care sunt efectele?
- stimulează activ regenerarea celulară;
- protejează împotriva razelor UV;
- calmează și ameliorează iritația;
- oferă un efect profund hidratant și nutritiv.

Venin de șarpe
Veninul șarpelui Temple Keffiyeh reprezintă un ingredient cosmetic extrem de valoros. Reptila secretă o enzimă otrăvitoare care blochează impulsurile nervoase și provoacă paralizia musculară a victimelor. Substanța nu este utilizată în formă pură, ci după numeroase prelucrări. După aplicare, pielea devine mult mai netedă și mai tânără, pentru că veninul  de șarpe inhibă micșorarea mușchilor, reduce profunzimea ridurilor, restabilește elasticitatea și atractivitate pielii.  


Care sunt efectele?
- conferă un aspect neted și mătăsos;
- previne apariția ridurilor precoce;
- restabilește elasticitatea și fermitate epidermei;
- relaxează mușchii și acționează în calitate de Botox.

Extract de cuib de rândunică
Componentă extrasă din țările asiatice, de pe insulele din Marea Chinei de Sud și Golful Bengal. Rândunicile de Salangan își fac cuiburile sub tavanul grotelor și pe stânci abrupte. În calitate de material de construcție acestea folosesc diverse scoici, moluște, alge și ouă de pește. Toate componentele păsărilor sunt bine lipite cu salivă - ingredient valoros în produsele cosmetice.
Cuibul de rândunică conține 18 aminoacizi benefici pentru piele, ce previn apariția ridurilor, estompează petele pigmentare și conferă tenului un aspect luminos. 


Care sunt efectele?
- saturează epiderma cu vitamine, conferind un efect nutritiv și hidratant.
- consolidează starea generală a epidermei;
- accelerează procesele de regenerare și reînnoire celulară;
- reduce numărul de riduri și linii fine de la suprafața tenului.

Plancton
O alegere neobișnuită, da?! Efectul planctonului asupra pielii a fost descoperit pentru prima dată în Evul Mediu, când femeile făceau baie în apele izvoarelor termale din Pirinei.
Experții în apă au descoperit acolo mici organisme, iar biotehnologii au creat deja un extract de plancton termic, care acum este adăugat în diverse creme, balsamuri, măști și loțiuni.


Care sunt efectele?
- promovează hidratarea și menținerea echilibrului optim de umiditate în celule;
- îmbunătățește producția de colagen;
- restabilește funcțiile de protecție ale pielii;
- conferă epidermei un aspect moale, neted și mătăsos.


Aceste componente par a fi ciudate, dar în spatele stranietății se află adevăratele elixire ale tinereții pentru pielea ta!

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!