Autobronzantul - alternativa băilor solare

Fiecare femeie visează la un bronz perfect și uniform în orice perioadă a anului, însă circumstanțele actuale, carantina și lipsa motivației sunt un obstacol major în procesul de obținere a acestuia. De aceea, produsele cosmetice sunt o alternativă perfectă pentru obținerea unui ton frumos al pielii.
Restricțiile cu privire la călătorii și vacanțe pe litoral, ne-au determinat să vă sugerăm câteva sfaturi utile cu privire la aplicarea  produselor autobronzante, pentru a obține un rezultat pe măsura așteptărilor. Acum te poți bucura de un bronz intens în orice perioadă a anului fără a afecta starea generală a epidermei. 

Etapa Nr. 1: Exfoliază delicat pielea
Înainte de a aplica loțiunea bronzantă reduce riscul de a obține dungi vizibile prin aplicarea unui exfoliant pentru corp. Acesta îndepărtează toate celulele moarte de la suprafața epidermei și lasă un aspect catifelat al pielii, ceea ce va fi ulterior o bază excelentă pentru bronzul tău. De asemenea, poți folosi o perie exfoliantă înainte de a aplica autobronzantul. Procesul de distribuire a produsului trebuie să înceapă mereu cu o exfoliere totală a corpului. Optează pentru un remediu cosmetic fără ulei și cu textură delicată.
Etapa Nr.2: Hidratează pielea
Regiunile uscate ale epidermei îți pot afecta aspectul uniform al bronzului. Aplică o cremă hidratantă pe toată suprafața corpului, acordând o atenție suplimentară  genunchilor și coatelor. Înainte de a distribui autobronzantul lasă crema să se absoarbă complet timp de cel puțin jumătate de oră. Compoziția cremei trebuie să nu conțină sub nicio formă ulei.


Etapa Nr.3:  Utilizează o mănușă specială în timpul aplicării
 Pulverizează produsul direct pe mănușă pentru a evita pătarea mâinilor.
Etapa Nr.4: Distribuie produsul cu mișcări circulare
Aplică autobronzantul cu mișcări circulare pe întreaga suprafață a corpului.
O greșeală frecventă este omiterea părților interioare, cum ar fi interiorul brațelor. Pentru un aspect uniform, aplică autobronzantul în mai multe straturi și îndepărtează excesul de produs.
Distribuie-l începând cu tălpile și încheie cu brațele. Evită să aplici produsul de două ori în același loc.

Etapa Nr.5: După aplicare lasă autobronzantul să se usuce
Timpul de uscare poate varia de la un produs la altul, de aceea este necesar să citești cu atenție modul de utilizare.
După ce culoarea capătă intensitate și, mai ales, dacă folosești loțiune autobronzantă, fă un duș înainte de a te putea bucura de un bronz perfect. 


Sfaturi utile pentru întreținerea și menținerea bronzului:
-Pentru a prelungi persistența bronzului trebuie să menții nivelul optim de umiditate în celule. Dușurile fierbinți deshidratează țesuturile și șterge bronzul. Realizează băi cu apă caldă.
-Aplică autobronzantul  pe timp de noapte
Dacă autobronzantul cu efect treptat este aplicat noaptea, nu doar că vei spori intensitatea culorii, ci și vei diminua riscul de a obține un rezultat neuniform. Aplicarea autobronzantului este extrem de importantă întrucât de ea depinde uniformitatea bronzului. Dacă nu folosești o metoda de aplicare corecta, bronzul va capătă o nuanță plăcută și e posibil sa apară pete mai pigmentate, deloc estetice. 


-Retușează imediat toate erorile comise – dacă zona unde ai aplicat este prea pigmentată, remediază imediat greșeala comisă, îndepărtând excesul acumulat cu ajutorul unui ulei pentru bebeluși. Lasă uleiul să acționeze în decursul a 10 minute, iar mai apoi șterge pielea cu un prosop înmuiat în apă caldă. După ce ai îndepărtat autobronzantul, lasă pielea să se usuce și aplică iarăși un strat de autobronzant. Loțiunea autobronzantă nu asigură o protecție fiabilă împotriva radiației solară, de aceea trebuie să utilizezi zilnic o loțiune cu protecție solară.


Tipuri de autobronzant
În funcție de efectul pe care ți-l dorești există o mulțime de produse cu diverse efecte și texturi: cremă, spumă sau spray.
Autobronzantul spumă se usucă mai rapid, deci trebuie să-l distribui destul de rapid și uniform pe piele, pentru a evita un bronz pătat.

Autobronzantul cremă este cel mai ușor de aplicat, se usucă în jur de 30 minute, asigurând o distribuire comodă. Îl poți aplica până la obținerea bronzului potrivit. Dacă ai un ton deschis al pielii, alege un autobronzant cu o nuanță corespunzătoare, pentru a evita obținerea subtonului portocaliu. Optează pentru un efect cât mai natural și pentru un autobronzant cu textură cremoasă, atât pentru corp cât și pentru ten.




   
   

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!