• Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh - Apă de toaletă
    190 lei 0 lei

O alimentație corectă pentru un ten sănătos

Nutriția corectă este unul dintre cei mai importanți factori în procesul de menținere a tinereții pielii. Sinteza colagenului oferă epidermei multiple beneficii. Colagenul este o proteină structurală cu funcția de restabilire a elasticității și fermității pielii. Este produs în mod constant de organism pentru a „regenera” daunele dermei. Sinteza sa este un proces complex, ce necesită implicarea a diverselor substanțe și microelemente utile. Mai întâi de toate vom discuta despre cum ar trebui să decurgă un mod sănătos de viață:

- Consumul echilibrat de apă
Cunoaștem cu toții că menținerea echilibrului de apă este foarte importantă, pentru că în mare parte de ea depinde starea epidermei și a părului. Cu toate acestea, procesul în sine are propriile sale nuanțe, pentru că tipul de piele nu depinde de cantitatea de lichid din corp, ci este determinat de rata de trecere a umidității prin membranele celulare.
Dacă vorbim despre hidratarea epidermei, atunci cel mai important lucru nu sunt litrii de apă pe care îi consumăm, ci factorii interni. Astfel, un întreg complex de molecule diferite este responsabil pentru menținerea echilibrului apei, numit și factorul natural de hidratare.


- Respectarea unui regim alimentar sănătos 

Vitamine. Abordând tema nutriției pentru o piele sănătoasă, nu putem evita subiectul vitaminelor. Mai multe oligoelemente merită a fi luate în vizor:

„C”, care, pe lângă producția de colagen, este implicată în sinteza elastinei și ajută la protecția antioxidantă.

 „A” este extrem de utilă pentru sănătatea pielii, precum și pentru oase, păr, funcționarea normală a sistemului imunitar și a sistemului reproductiv.

 „D”, responsabilă pentru reînnoirea stratului cornos și creșterea părului.

 „E” este importantă pentru protejarea membranelor celulare de radicalii liberi.

 În cele din urmă, există vitaminele B numerotate: 6, 9 și 12.


Lipsa unei vitamine poate afecta negativ starea pielii. În plus, genetica joacă un rol imens în deficiența microelementelor utile. 


- Produsele alimentare dăunătoare pielii

Desigur, mâncarea poate ajuta și dăuna pielii. Mai mult decât atât, dacă aveți o predispoziție, mâncarea nesănătoasă poate provoca inflamații, alergii și dermatită. Mai jos am selectat cele mai nocive deprinderi alimentare care dăunează pielii.


Dulciurile.
În sine, dulciurile nu sunt atât de periculoase, cu excepția acelor cazuri în care, din cauza predispozițiilor individuale, consumul lor se transformă în alergii și erupții cutanate. Arma secretă a dulciurilor este crearea unui mediu confortabil pentru diferite microorganisme dăunătoare. La urma urmei, carbohidrații, care se găsesc din abundență în dulciuri, sunt hrană minunată pentru agenții patogeni cu o mare varietate de boli.


Alimentele sărate.
Principalul prejudiciu pe care sarea îl poate provoca organismului este asociat cu retenția de umiditate. Acest lucru, la rândul său, este asociat cu o varietate de edeme, din cauza cărora pielea se întinde și arată inestetic. Acele pungi de sub ochi și fața umflată dimineața sunt cauzate de excesul de lichid, reținut în organism din cauza produselor sărate.


Cafea.
Acest lucru nu înseamnă că consumul echilibrat de cafea dăunează aspectului. Da, poate conține diverși alcaloizi, care sunt toxine și reprezintă un pericol pentru toate celulele din corp. Dar, în același timp, o băutură din cereale conține magneziu și alte minerale benefice, precum și o cantitate decentă de antioxidanți. Este important să nu uităm un lucru - nu toată lumea este adaptată genetic la consumul excesiv de cafea.

 

Fast-food. Mâncarea Fast-food este nocivă din mai multe motive. Conține substanțe cancerigene periculoase - grăsimi trans, provoacă apariția celulitei, în loc de microelemente utile, alimentează organismul cu calorii „goale”, ceea ce duce la supraalimentare și la excesul de greutate.

 

Bauturi alcoolice. Știm cu toții că alcoolul este dăunător. Și pentru epidermă, el este cel mai periculos dușman, al cărui impact negativ poate fi comparat doar cu mâncarea Fast-food. Pentru început, băuturile alcoolice provoacă deshidratare. Cum afectează acest lucru pielea? Se usucă, ceea ce înseamnă că se fisurează și apar și ridurile. Un alt punct este distrugerea vitaminelor de către alcool. După cum ne amintim, ele ajută corpul să producă elastină și să facă pielea mai elastică. Adăugați la aceasta extinderea porilor și apariția de noi erupții cutanate și aveți un buchet complet de probleme. Orice aliment sănătos pentru pielea feței poate fi anulat prin abuzul de alcool.

 

- Consecințele malnutriției

O persoană care mănâncă incorect va experimenta o mulțime de consecințe variate. Desigur, nu doar pielea va suferi, ci și alte organe. Cu toate acestea, primele manifestări vor afecta în primul rând aspectul corpului:


Pete întunecate.
Apariția neașteptată a petelor de vârstă este un proces complex și multifactorial. Alimentația necorespunzătoare o stimulează acest proces doar parțial. Cu toate acestea, lipsa vitaminei B12 poate provoca o creștere a producției de melanină. Și acest lucru poate afecta corpul sub forma apariției petelor de vârstă.

 

Piele uscată. Pielea uscată este o problemă foarte frecventă, deoarece alimentația noastră este săraca în acizi grași omega-3 și omega-6. Și anume, aceste elemente ajută la conservarea celulelor epidermei. Un alt element care contribuie la viața lungă a celulelor este luteina. Se găsește din abundență în spanac, mazăre și pătrunjel.

 

Riduri. Cum afectează o dietă slabă apariția ridurilor? Este simplu - produsele fast-food conțin cantități extrem de mici de vitamine și antioxidanți - antociani, flavonoide, cupru și carotenoizi. Acest lucru provoacă apariția ridurilor și îmbătrânirea generală a corpului.


Cele mai bune elemente naturale pentru pielea feței și a corpului

Dietele severe limitează aportul de substanțe nutritive și afectează negativ starea pielii și a corpului în ansamblu. În acest caz, pielea este hrănită conform principiului rezidual. Asigurați-vă că dieta dvs. conține o combinație echilibrată de proteine, grăsimi și carbohidrați, precum și o cantitate suficientă de vitamine și minerale.


PROTEINĂ.
Material de construcție de bază: aminoacizii sunt esențiali pentru sinteza fibrelor de colagen, care sunt responsabile de elasticitatea pielii.


ACIZI GRAȘI OMEGA-3 ȘI -6.
Indispensabile pentru sinteza lipidelor, au proprietăți antiinflamatoare pronunțate, încetinesc procesul de îmbătrânire.


CELULOZĂ.
Absoarbe și elimină substanțele toxice (nitrați, pesticide, săruri de metale grele).


MELANINA.
Responsabil pentru pigmentare.


HEMOGLOBINĂ.
Îmbogățește celulele cu oxigen.

 


BETA-CAROTINA.
Un antioxidant natural care protejează împotriva îmbătrânirii premature, uniformizează tonul pielii.


VITAMINA A (RETINOL).
Participă la sinteza colagenului, îmbunătățește elasticitatea pielii.


GRUPUL DE VITAMINE B.
Necesar pentru normalizarea proceselor metabolice ale pielii, în special a metabolismului lipidic și proteic.


VITAMINA C.
Unul dintre principalii antioxidanți implicați în sinteza colagenului.


VITAMINA E
. Previne formarea ridurilor și combate uscăciunea.


VITAMINA H (BIOTINA).
Un vasodilatator natural care vă va ajuta să faceți pielea plictisitoare să arate sănătoasă și strălucitoare.


ZINC.
Are proprietăți antiinflamatorii, reglează glandele sebacee.


CALCIU.
Participă la sinteza elementelor structurale ale pielii.


Ai grijă de tine și de sănătatea tenului tău— optează pentru un mod echilibrat de viață

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!