Lux și nu doar! Cele mai scumpe parfumuri din lume

Parfumul este o parte importantă a imaginii noastre și îl abordăm cu toată responsabilitatea, alegând parfumul perfect pentru noi pentru o lungă perioadă de timp, care va deveni un accesoriu iubit, integral. Niciun produs cosmetic nu poate concura cu parfumul în popularitate. Există o mare varietate printre ele: pentru fiecare gust, stil, sezon, oră a zilei, eveniment, imagine și portofel.

Inevitabil, apare întrebarea: există o limită a costului parfumului? Se pare că nu. Din când în când la licitații și expoziții apar ediții exclusive, extrem de limitate. Cel mai scump parfum pentru femei din lume poate costa până la un milion de dolari. S-au transformat într-un fel de cult, au început să fie închise în sticle de aur și platină, încrustate cu pietre prețioase, aplicate ca accesorii și bijuterii. Desigur, în astfel de cazuri merită să vorbim nu atât despre un parfum, cât despre o operă de artă. 

Costul unui parfum depinde și de ingredientele folosite - acestea pot fi rare și costisitoare. Un parfum scump pentru femei sau o apă de toaletă conține de obicei ingrediente naturale unice sau uleiuri esențiale. Cu toate acestea, acest lucru este pe deplin compensat de calitatea înaltă și durabilitatea acestor produse.

Deci, să facem cunoștință cu cele mai scumpe parfumuri din lume: 

~~~~~~~~~~~
Caron’s Poivre
~~~~~~~~~~~

A apărut în 1954 la Paris, în onoarea a 50-a aniversare a uneia dintre cele mai prestigioase companii de parfumuri din lume - Parfums Caron, fondată în 1904. Prețul său variază de la 1000 USD. Potrivit creatorilor parfumului, este potrivit atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Parfumul se bazează pe un amestec exploziv de cuișoare, piper negru și roșu, care conferă compoziției parfumate un miros picant de încălzire. Se comercializează într-o sticluță din cristal Baccarat, decorată cu aur.

~~~~~~~~~~~
Hermès 24 Faubourg
~~~~~~~~~~~

A fost lansat în 1995 într-un tiraj de doar 1000 sticle, și numit 24 Faubourg, în cinstea magazinului din Paris (24, Rue du Faubourg Saint-Honoré). Parfumul din sticluța de cristal a fost epuizat imediat și numit rar. Compoziția ușoară, florală și însorită este formată din note de: floare de portocal, iasomie, patchouli, ylang-ylang, vanilie și chihlimbar cu lemn de santal. De asemenea, se spune că 24 Faubourg a fost parfumul preferat al prințesei Diana în ultimii ani ai vieții sale, astfel încât prețul de 1.500 dolari pentru 30 ml nu este limita pentru acest elixir.

~~~~~~~~~~~
Chanel № 5 Grand Extrait
~~~~~~~~~~~

Casei de modă Chanel îi aparține ideea creării faimosului parfum- Chanel № 5 Grand Extrait. Acest parfum de colecție în ediție limitată a fost lansat pentru prima dată în 1921 și de atunci s-a impus ca reper pentru parfumerie. Fiecare sticlă de 30 ml costă 4.200 USD. Conține uleiuri esențiale de trandafir și iasomie colectate din câmpurile de flori franceze.

~~~~~~~~~~~
Ellipse
~~~~~~~~~~~

Casa franceză de parfumuri Jacques Fath a lansat un parfum clasic de chypre numit Ellipse. Este compus din note lemnoase amare, aroma pinului și a florilor sălbatice, verdeața pădurii și mușchi. Este considerat unul dintre cele mai scumpe parfumuri care nu se mai produc. Producerea Ellipse a fost întreruptă în 1984 din cauza dezacordurilor partenerilor. 14 ml ale acestui elixir este apreciat cu 5 mii USD

~~~~~~~~~~~
Christian No.1, Clive
~~~~~~~~~~~

Costul unei sticle de 30 ml ajunge la 5.500 USD. Parfumul este închis într-o sticlă de cristal de lux, decorată cu un diamant de 3 carate. În fiecare an se produc aproximativ 1000 de bucăți de parfum. Punctul culminant al acestui parfum este compoziția. Ingredientele includ ylang ylang, cultivat special în Madagascar, rădăcină de violetă, lemn de santal, bergamotă și vanilie.

~~~~~~~~~~~
Les Larmes Sacrées de Thebe
~~~~~~~~~~~

Lansat în 1990, Baccarat’s Les Larmes Sacrées de Thebe (Lacrimile sacre ale Tebei) este apreciat cu 6800 dolari pentru 30 ml, iar suma dată este justificată de ambalajul spectaculos, realizat de producătorul de elită de cristal de rocă Baccarat,și adăugarea ingredientelor rare folosite încă din antichitate - mir și smirnă, completate de mosc, santal și ambră, cu note florale. Este comercializat într-un recipient neobișnuit - o piramidă din cristal cu un capac din cristal de culoarea ametistului. În interiorul piramidei este o bulă aurie în care se află parfumul.  

~~~~~~~~~~~
Royal Arms Diamond Edition Perfume
~~~~~~~~~~~

Royal Arms Diamond Edition Perfume – parfumul care se află pe locul 4 în topul celor mai scumpe parfumuri din lume. Crearea sa a fost programată să coincidă cu aniversarea de diamant a lui Elisabeta a II-a. Există un total de doar 6 sticle unice ale acestui parfum, fiecare decorat cu un diamant de 18 carate agățat pe un lanț de aur. Prețul fiecărei sticle este de 15 mii de lire sterline, care este aproximativ egal cu 23 de mii de dolari.

~~~~~~~~~~~
Guerlain Idylle Baccarat — Lux Edition
~~~~~~~~~~~

Mirosul acestui parfum neprețuit este compus din note de trandafir, bujor și crin. Sticla este realizată din cristal în formă de lacrimă și decorată cu aur. Prețul acestei bijuterii este de 40 de mii dolari pentru o sticlă.

~~~~~~~~~~~
Clive Christian Imperial Majesty
~~~~~~~~~~~

În lume există doar 10 sticle de 507 ml, fabricate în 2005, iar costul fiecăreia dintre ele ajunge la 215 mii de dolari. Sticla de parfum, decorată cu un diamant de 5 carate și aur de 18 carate, cu un volum de 480 de grame, a putut fi achiziționată doar în magazinele din Londra și New York.

~~~~~~~~~~~
DKNY Golden Delicious
~~~~~~~~~~~

Prețul parfumului DKNY Golden Delicious, lansat în 2011, este de 1 milion de dolari. Motivul acestui preț record este costul sticlei în formă de măr din aur alb și galben de 14K. Renumitul bijutier Martin Katz l-a încrustat, de asemenea, cu 183 safire galbene, 2.700 diamante albe, turmalină turcoaz Paraiba de 1,6 carate, safir Cabochon de 7,18 carate. Numărul total de pietre prețioase pe sticlă este de 2.909, care, dacă vă uitați atent, formează orizontul New York-ului. După vânzarea acestei sticle de parfum, toate profiturile au fost îndreptate spre combaterea foametei.

~~~~~~~~~~~
Shumukh, Nabeel
~~~~~~~~~~~

3571 de bijuterii au fost încrustate într-un recipient de sticlă de Murano de 3 litri. Parfumul este pulverizat cu un mecanism controlat de la distanță, care poate fi ajustat la orice înălțime. Parfumul a stabilit deja două recorduri mondiale - pentru numărul de diamante de pe un recipient de parfum (peste 3,5 mii de pietre) și pentru cel mai înalt spray cu telecomandă. Și desigur, prețul este unul corespunzător- 1,3 milioane de dolari.
Tradus din arabă, Shumukh înseamnă „merită cei mai bun” și a fost dezvoltat în Emiratele Arabe Unite de dl Asghar Adam Ali, fondatorul și principalul parfumier al grupului de companii Nabeel Perfumes. A fost asistat de maeștri din Elveția, Italia și Franța. Împreună au făcut o compoziție de ingrediente naturale care au fost aduse din diferite părți ale lumii - în compoziție se găsesc chihlimbar, lemn de santal, mosc, lemn de agar pur indian, trandafir turcesc pur, paciuli, ylang-ylang și tămâie.

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!