FaceBuilding - secretul unui chip perfect "sculptat”

FaceBuilding este recunoscut la nivel mondial drept o alternativă la chirurgia plastică și la diverse programe anti-îmbătrânire. Acesta este un alt mod de a-ți menține tonusul și elasticitatea pielii, prin antrenarea activă a mușchilor faciali. Vedete, precum: Meghan Markle, Jennifer Aniston și Gwyneth Paltrow au încercat gimnastica facială, promovând-o activ pe rețelele de socializare. Să descoperim împreună secretele unui chip perfect „sculptat”. 
Despre esența tehnicii - bazele metodologiei și sfaturile experților
Orice femeie visează la un corp tonifiat, un ten radiant și o față netedă, fără riduri. În același timp,  specialiștii consideră că nu doar procedurile cosmetice pentru întinerire, injecțiile și chirurgia plastică pot fi eficiente, ci și modalitățile sigure de corectare a aspectului și ridicarea pielii. Tehnicile naturale înlocuiesc botoxul și chirurgia facială, care previn apariția primelor semne ale îmbătrânirii și mențin tinerețea.
Cea mai populară tehnică non-chirurgicală pentru întărirea mușchilor faciali este Facebuildingul (tradus din engleza “modelarea facială”). În comparație cu procedurile de injectare și liftingul, această metodă nu este încă extrem de populară, însă este practicată pe larg. Ca și în cazul oricărui antrenament sportiv, procedura nu oferă rezultate imediate, spre deosebire de injecțiile cu Botox, însă asigură un efect de lungă durată.
Scopul FaceBuilding-ului este de a antrena mușchii faciali. Aceștia trebuie lucrați în același mod ca și mușchii corpului - pentru a nu-și pierde din tonus și elasticitate. Există tehnici diferite: unele se concentrează pe pomparea musculară agresivă, iar altele pe masajul relaxant.  
 
Istoria tehnicii
Autorul tehnicii alternative de lifting facial a fost chirurgul plastician german, specialist în domeniul mușchilor feței, dr. Reinhold Benz. Acesta a venit cu sistemul său de exerciții, numit prin analogie „Facebuilding”. Iar efectul antrenamentului zilnic a depășit toate așteptările: ridurile de expresie au fost netezite, elasticitatea tenului restabilită, iar trăsăturile faciale au preluat un contur perfect.
Ulterior, tehnica a devenit populară în Europa și SUA, iar mai târziu la nivel mondial. Este de remarcat faptul că Benz și adepții săi, precum Eva Fraser, nu au promovat lupta împotriva procesului natural de îmbătrânire, ci refacerea și tonifierea țesutului muscular.

Puteți începe să practicați Facebuilding-ul la orice vârstă, însă cu cât mușchii încep să se strângă mai repede, cu atât  este mai mic riscul ca pielea feței să se lase peste ani. Conform sistemului Benz, construirea feței ar trebui să înceapă cu eliberarea tensiunii musculare și a clemelor feței. Al doilea și cel mai important lucru în conturarea feței este regularitatea și acuratețea anumitor exerciții. Mișcările neregulate ale mușchilor faciali nu doar că sunt inutile, dar pot duce și la apariția  noilor riduri. În ceea ce privește frecvența antrenamentelor faciale, autorul recomandă efectuarea lor de cel puțin cinci ori pe săptămână, dimineața sau seara. Performanța sistematică a sarcinilor lui Benz oferă rezultate vizibile în termen de două săptămâni.

Algoritmul de exerciții
Ca orice gimnastică, modelarea feței se desfășoară în mai multe etape.
Etapa 1. Pregătirea
Pentru a crește elasticitatea mușchilor, este necesar să-i  încălziți, prin mișcări circulare de masaj.

Etapa 2. Exercițiu
Majoritatea pozițiilor de sculptare a feței se realizează cu mâinile. Începătorii au o mai bună stăpânire de sine în fața oglinzii. Efectuând setul exercițiilor indicate, este necesar să se alterneze sarcini statice și dinamice. Seria de exerciții sunt completate de un masaj intensiv al mâinilor și un antrenament de forță musculară. Exerciții similare, cu impact asupra punctelor bioactive, sunt practicate în yoga. Pentru cei care decid să înceapă să practice singuri, este mai bine să crească treptat încărcătura și să se bazeze pe videoclipuri de antrenament. În caz contrar, există riscul de a dăuna sănătății.

Etapa 3. Relaxare
Între exerciții și la sfârșitul gimnasticii, este foarte important să vă relaxați mușchii. În timpul zilei, expresiile faciale și tensiunea împiedică relaxarea mușchilor.
Prin urmare, este mai eficient să începeți modelarea feței seara înainte de culcare. De regulă, durata unui antrenament nu trebuie să depășească 10-15 minute pe zi.

Eva Fraser, care a perfecționat metoda lui Reinhold Benz, recomandă doar efectuarea exercițiilor simple de încălzire în primele două săptămâni. După ce ați însușit complexul pregătitor și ați încălzit cadrul muscular, puteți merge la complexul principal de modelare a feței. Un curs complet  durează trei luni.  

Rezultatele obținute în urma cursului:
-Întărirea mușchilor și restabilirea elasticității pielii;
-Netezirea pliurilor nazolabiale;
-Accentuarea zonelor proeminente ale feței;
-Înlăturarea cercurilor întunecate de sub ochi;
-Uniformizarea tonului;
-Modificări în expresia feței;
 
Efecte și beneficii
Există mai mult de o sută de mușchi diferiți pe față și gât, care slăbesc fără exercițiu. Mușchii „antrenați” cresc ușor în volum, creând astfel un substrat dens pentru piele, netezind ridurile fine și restabilind elasticitatea. 

Contraindicații pentru FaceBuilding:
-injecții cu botox;
-chirurgie plastică pe față, până la doi ani;
-patologia nervului facial;

    Dacă ești interesată de subiectul FaceBuilding, îți sugerăm să găsești o serie de exerciții pe youtube pentru mai multe detalii și tehnici efective.Îți dorim o încălzire plăcută! Sperăm că în curând fața ta va prelua un nou contur!

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!