Puterea naturii: produse cosmetice pe bază de clorofilă


Acțiunea clorofilei în produsele cosmetice

Clorofila este o sursă naturală de substanțe bioactive și un pigment fotosintetic prezent în toate plantele verzi, inclusiv algele marine. În cosmetică, acțiunea sa este dublă - funcționează în calitate de componentă auxiliară, agent de colorare și, de asemenea, ca un ingredient activ, ce îmbunătățește instantaneu starea pielii și a vaselor capilare.
Substanța apare în mod natural asemeni unui complex care conține magneziu. În cosmetică, ionul de magneziu este adesea înlocuit cu elementul chimic- cupru, care poate îmbunătăți semnificativ stabilitatea culorii produsului.
Clorofila acționează ca un potențial estetic: are un efect antioxidant, ce contribuie la îmbunătățirea metabolismului energetic al celulelor pielii,  vindecă punctele negre și combate apariția inflamațiilor minore.
Accelerează tratarea rănilor prin stimularea procesului de epitelizare după deteriorarea epidermei, prevenind, de asemenea, formarea cicatricilor și a semnelor inestetice.

Ca substanță activă, funcționează cel mai adesea în combinație cu alte ingrediente, atât vegetale, cât și sintetice. Și deja în funcție de „contextul” compozițional, clorofila acționează ca un antioxidant, întineritor, antiinflamator, anti-cuperos, tonic, detoxifiant și remdiu hidratant. Oferă de asemenea și funcții de curățare, drenare, protejare împotriva radiațiilor ultraviolete și hrănirea pielii.
Clorofila în combinație cu alte carotenoide vegetale valoroase poate accelera granularea (etapa de vindecare a pielii); îmbunătăți microcirculația, reduce producția de mediatori inflamatori și prezintă un efect vasodilatator ușor. 

Restructurarea suprafeței pielii
Este, de asemenea, indicat în cazurile în care este necesar un ingredient regenerant și protector puternic pentru îngrijirea de rutină a pielii.

Pentru cine este contraindicată clorofila?
Clorofila este o componentă exclusiv naturală, sigură, netoxică, necarcinogenă și necomedogenă. Nu irită, nu contribuie la formarea comedoanelor. O contraindicație strictă este o reacție individuală de hipersensibilitate. Se utilizează în produsele cosmetice pentru îngrijirea pielii feței și a corpului (formule de întinerire, hidratare și regenerare).

Clorofila se adaugă și la gelurile de duș, loțiunile de corp, produsele de protecție solară și produsele de îngrijire a părului. Se folosește și în cosmetica decorativă. Cu toate acestea, această componentă se găsește în principal în produsele cosmetice de vindecare, anti-îmbătrânire și anti-cuperoză. Conform Regulamentului Uniunii Europene, concentrația maximă admisibilă a acestui component în produsele cosmetice finite este de 17-18%.

Surse de clorofilă
Clorofila este obținută din diverse surse vegetale, în special din fitoplancton marin. De obicei, este o pulbere verde strălucitoare, solubilă în apă. Este rezistent la temperaturi extreme, radiații UV, oxigen și modificări ale pH-ului. Cea mai puternic clorofilă este obținută din microalge marine (Nannochloropsis gaditana) folosind „tehnologia albastră” specială BASM.
Nu conține OMG-uri și aditivi dăunători. Perioada de valabilitate este de 60 de luni. Clorofila este un pigment verde natural găsit în cloroplastele vegetale, care conține magneziu.
Participă la fotosinteză - procesul de conversie a energiei solare în legături chimice de glucide (glucoză). În procesul de fotosinteză, dioxidul de carbon este transformat în glucoză și oxigenul este eliberat.
Primele date științifice despre clorofilă au fost publicate în 1940. Apoi s-a dovedit că accelerează procesele de regenerare a țesuturilor.
Se crede că clorofila este principalul factor anticarcinogen și poate preveni deteriorarea structurii ADN-ului.

Unii cercetători consideră că clorofila blochează prima etapă a transformării celulelor sănătoase în canceroase, fiind un puternic antimutagen.
Toate plantele bogate în clorofilă au proprietăți anti-mutagene - varză de Bruxelles, broccoli, spanac, lucernă, spirulină, germeni de grâu.
S-a constatat că clorofila favorizează formarea țesutului conjunctiv, care ajută la vindecarea eroziunilor, ulcerelor, rănilor deschise, îmbunătățește funcția imună, stimulând fagocitoza. Clorofila ajută la eliminarea toxinelor din organism, are un efect stimulator asupra diferitelor organe și sisteme - cardiovasculare, respiratorii, digestive, etc.
Și, desigur, una dintre cele mai uimitoare proprietăți ale clorofilei este efectul său antibacterian.


Rezumând numeroasele date științifice despre clorofilă, enumerăm funcțiile sale principale în corpul nostru: clorofila îmbunătățește sistemul imunitar al organismului, favorizează reînnoirea țesuturilor și vindecarea rapidă a rănilor, are efect antibacterian, susține și stimulează hematopoieza, are activitate antioxidantă, neutralizează și elimină toxinele din organism.

Accelerează vindecarea rănilor.
Stimulează biosinteza proteinelor, inclusiv a colagenului și elastinei, care îmbunătățește elasticitatea pielii și îmbunătățește aspectul acesteia.
Accelerează procesul de epitelizare a leziunilor cutanate fără cicatrici. Curăță pielea de erupțiile pustulare și alergice - acesta este un antibiotic natural.

Dacă e să facem o concluzie generală, clorofila este un pigment vegetal, care absoarbe lumina în timpul fotosintezei și conferă o sursă inepuizabilă de energie. Suplimentul este prezent în legumele verzi, cum ar fi: broccoli, varză, sparanghel, spanac, spirulină, fasole verde, mazăre și ceai matcha. Este amuzant, dar se pare că trendul pentru verde a ajuns și aici!Substanța este bogată în vitaminele A, C, E și K și este utilizată în calitate de antioxidant. 
 

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!