Suplimentele nutritive, după cum sugerează și denumirea, sunt concepute pentru a îmbogăți organismul cu micronutrienți utili. Acest lucru permite menținerea și consolidarea stării generale a pielii, a părului și a unghiilor din interior. Suplimentele conțin de obicei cantități mari de vitamina A, C, E, magneziu, zinc, calciu, etc. Aceste produse pot fi sub formă de pudră, pastile, jeleu și capsule.
Eficacitatea suplimentelor alimentare poate varia de la o persoană la alta, deoarece corpurile noastre diferă semnificativ și răspund în mod diferit la aportul de vitamine și minerale.
În prezent, există o gamă variată de suplimente nutritive, dezvoltare pentru menținerea frumuseții, cum ar fi: colagenul, peptidele, biotina, antioxidanții, resveratrolul, vitamina C și probioticele.
Popularitatea suplimentelor nutritive este atât de mare încât consumul lor devine treptat o tendință globală. Indiferent de cât de echilibrată este dieta ta, suplimentele nutritive sănătoase te pot ajuta să te simți și să arăți mult mai bine. Iată cele mai eficiente șase vitamine pentru reflecția frumuseții din interior, spre exterior.
Mănânci corect, faci sport, dar te simți lipsită de vitalitate și energie? Pielea problematică, absența poftei de mâncare și instabilitatea nervoasă pot fi cauzate de insuficiența de micronutrienți.
Pentru a menține echilibrul nutrienților din organism, trebuie să-ți suplinești regimul alimentar cu diverse complexe multivitaminice:
1. Colagen
Colagenul este elementul de construcție al pielii și baza unghiilor și a părului. De asemenea, este un mare ajutor în lupta împotriva celulitei și o sursă excelentă de proteine. Câteva cupe de pudră de colagen în smoothie-ul tău de dimineață te vor ține sătul până la ora prânzului, în timp ce cremele și serurile de colagen îți vor satura pielea și vor ajuta la combaterea primelor semne de îmbătrânire. Acesta este produs în mod natural în organism din diverși aminoacizi. Este o proteină care este responsabilă pentru rezistența și elasticitatea pielii. Peptidele sunt aminoacizi care alcătuiesc proteinele de care are nevoie pielea noastră. Materia primă pentru peptidele de colagen - proteina de colagen - are proprietăți nutriționale și fiziologice care îi permit să îmbunătățească sănătatea oaselor și articulațiilor și să mențină frumusețea pielii. Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru produce mai puțin colagen, ceea ce duce la fragilitatea oaselor, elasticitatea redusă a pielii și unghii subțiri.
2. Acid folic
Acidul folic este necesar și recomandat nu doar pentru femeile însărcinate. Oferă un metabolism activ al aminoacidului metionină și îmbunătățește considerabil starea de spirit. Nivelul său scade, de exemplu, dacă mănânci puține legume, consumi cafea și administrezi antibiotice. Acidul se găsește în fructe și legume, dar pentru a obține doza zilnică, trebuie să mănânci aproximativ un kilogram și jumătate. Prin urmare, este mai convenabil să luați folați sub formă de tablete - o capsulă poate conține întreg complexul de vitamine B.
3. Acizi Omega
Acizii Omega inhibă îmbătrânirea pielii, susțin sistemul imunitar și îmbunătățesc activitatea inimii. Aceștea sunt necesari pentru a menține un echilibru optim al grăsimilor lipidice în organism, a reduce concentrația de grăsimi nesănătoase în sânge și țesuturi și pentru a descompune mai eficient colesterolul. Acizii Omega-3, împreună cu proteinele, sunt o componentă importantă a membranelor celulare, necesare pentru creșterea și dezvoltarea deplină, precum și pentru funcționarea multor sisteme.
4. Biotina
Vitamina B este esențială pentru femeile care viseaza la un păr des și puternic. Produsul natural trebuie administrat o dată sau de două ori pe zi, dar cu un curs de cel mult 6 luni. Biotina va ajuta, de asemenea, la normalizarea sistemului nervos.
5. Vitamina D
Organismul produce această vitamină sub influența razelor ultraviolete. Este responsabil nu numai de întărirea oaselor și de buna dispoziție, ci și de rata metabolică: vitamina D acționează ca un hormon, îmbunătățind metabolismul carbohidraților. Se găsește în pește, unt și brânză și poate fi luat în plus sub formă de capsule sau injecții.
6. Acid lipoic
Ajută la pierderea în greutate, oferă organismului un plus de energie, protejează sistemul nervos. Acidul acționează asupra zonelor creierului care controlează apetitul și suprimă foamea și, de asemenea, împiedică depozitarea grăsimilor în ficat. Se găsește în produse lactate, orez, broccoli și carne.
7. Antioxidanți
Antioxidanții întăresc sistemul imunitar al organismului și, de asemenea, reduc inflamația. Cele mai populare sunt alfa și beta carotenul, care ajută la întărirea țesuturilor moi ale corpului, mucoaselor și oaselor. Este recomandat în special să le utilizați în timpul menopauzei. Unul dintre cei mai importanți antioxidanți este coenzima Q10, care poate fi folosită nu doar ca vitamine, ci și în creme. Excelent pentru combaterea pielii uscate și a ridurilor.
8.Vitamina C (acid ascorbic)
Această vitamină îmbunătățește imunitatea, ajută la vindecarea cu succes a rănilor, participă la formarea globulelor roșii și crește capacitatea de concentrare. Cantitatea de vitamina C din organism scade sub influența emoțiilor negative experimentate, a stresului și a îmbătrânirii, de aceea este extrem de important să o administrați suplimentar.
9. Vitamina B6 ajută la menținerea unui sistem nervos sănătos reducând anxietatea, crizele de furie și iritația. Vitamina B12, la rândul său, produce metionină, care este responsabilă pentru emoțiile de bucurie, bunătate și iubire. Reduce oboseala, nervozitatea și crizele de anxietate.
10. Vitamina E este unul dintre cei mai importanți antioxidanți deoarece protejează membranele celulare și previne deteriorarea enzimelor asociate acestora. De asemenea, poate preveni sau inhiba dezvoltarea bolilor cronice asociate cu radicalii liberi.
Ținând cont de fiziologia și sistemul reproductiv al femeilor, sunt necesare diferite vitamine și suplimente nutritive în fiecare etapă a vieții și a vârstei.