Brățările fitness — promovarea unui stil de viață activ


În era noilor tehnologii și a inovațiilor moderne, sunt dezvoltate diverse dispozitive, care facilitează în mod surprinzător activitățile cotidiene. Trăim în perioada în care analiza numerică a proceselor vitale a devenit indispensabilă. Drept urmare, mărcile mondiale lansează anual diverse gadgeturi performate, cum ar fi brățările fitness, pentru executarea acestor funcții. “Dispozitivul inteligent” are senzori încorporați, care ne urmăresc activitatea de-a lungul zilei, inclusiv pașii, ritmul cardiac, calitatea somnul, caloriile arse etc.
La baza acestei inovații este un accelerometru - un senzor detectabil atunci când te miști.

Particularitățile accesoriului revoluționar
Brățara fitness este un dispozitiv compact, conceput pentru auto-monitorizarea activității fizice. Este capabil să înregistreze rapid datele primite, fără a cere vreun efort din partea utilizatorului, cu excepția reîncărcării periodice a bateriei.
Funcțiile de bază:
1. Pe lângă informațiile despre somn, produsele mai  au și o „super-funcție” –  te trezesc cu o vibrație ușoară la incheietura mâinii.
2. Sunt capabile să măsoare bătăile inimii - majoritatea  dețin un monitor de puls încorporat. Mod de acțiune: când ritmul cardiac depășește limită admisibilă, brățara
 vibrează.
3. Unele dispozitive au propriul lor jurnal alimentar. Pentru ca acesta să scaneze codurile de bare ale produselor pe care le consumi.
 În plus, programul de pe smartphone  schițează grafice ale caloriilor arse și consumate, precum și  identifică echilibrului de proteine, grăsimi și carbohidrați.

 Evoluția brățărilor fitness
 1. Multe modele răspund la apeluri și mesaje, pentru a fi mereu la curent cu toate noutățile.
 2. Modelele deosebit de avansate au încorporat modul GPS. Fapt ce denotă că programul analizează caracteristicile zonei și determină nivelul activității tale. De exemplu: mersul pe o suprafață plană și mersul în deal vor fi apreciate diferit.
 3. Autonomie fără reîncărcare. Unii producători au reușit să dezvolte o baterie puternică, care durează mai mult de 6 luni. Dar, de cele mai multe ori, este pur și simplu alimentată de energie solară, chiar și iarna.
4. Diversitate și design universal. La birou poți opta pentru un model minimalist din piele naturală, iar dacă ești o persoană creativă poți alege o versiune multicoloră.
5. Sunt rezistente la apă și asigură o protecție maximă împotriva factorilor mecanici.

Să recapitulăm:
„Brățările inteligente” sunt  o alegere perfectă pentru persoanele care duc  un mod de viață activ, iubesc sportul și au grijă de sănătatea lor. Acestea sunt dispozitive versatile și multifuncționale concepute, pentru:
- măsurarea fluctuațiilor de presiune și puls;
-numărarea pașilor sau a kilometrilor parcurși;
-monitorizarea calității și duratei somnului;
-calcularea consumului de calorii;
- monitorizarea activității fizice (alergare, mers pe jos, înot, ciclism etc.);
-primirea notificărilor de pe un smartphone (mesaje, apeluri);
- sugestii, alerte și recomandări sportive.

Pentru ca toate informațiile analitice să fie corecte, informațiile de bază despre proprietar sunt introduse în aplicația pentru smartphone (tabletă) înainte de a utiliza brățara. Aceasta include indicatori precum: vârsta, greutatea, înălțimea și sexul. Pentru a face alegerea corectă, este suficient să vă familiarizați cu opțiunile de bază ale „dispozitivelor” și cu particularitățile funcțiilor lor.

Cum funcționează?
-Accelerometru
Un accelerometru (senzor G) este un dispozitiv care detectează accelerația unui obiect în spațiu. Datorită datelor acestuia , brățara numără pașii pe care i-ați făcut, precum și viteza de mișcare. Aparatele au la bază accelerometre cu trei componente care urmăresc accelerația de-a lungul a trei axe de coordonate. Astfel,  prin intermediul acestora dispozitivul determină dacă mâna purtătorului este în repaus sau se mișcă cu o anumită accelerație. Datele privind accelerația mișcării mâinii tale, măsurate de accelerometru, sunt transmise microprocesorului brățării de fitness, unde sunt procesate. Un algoritm special este responsabil de procesare, care determină dacă mișcarea mâinii tale este asociată cu mișcarea în spațiu sau este doar gesturi. Gadgeturile deosebit de avansate pot distinge și tipul de activitate (mers, alergare). Accelerometrul poate fi folosit nu doar pentru a determina numărul de kilometri parcurși, ci și pentru a analiza somnul. În consecință, senzorul G va înregistra cele mai mici mișcări ale omului efectuate în timpul odihnei nopții. Modelele mai avansate folosesc acest lucru pentru a determina fazele de somn.

-Giroscop
Giroscopul este un dispozitiv care monitorizează schimbările de poziție a unui obiect. Cu alte cuvinte, acesta calculează unghiul cu care se schimbă orientarea obiectului în spațiu. Datorită acestuia, brățara este capabilă să recunoască nu doar mersul sau alergarea, ci și alte activități fizice, de exemplu: flotări; înot (pentru modele impermeabile); jumping; plimbare cu bicicleta. Combinația dintre un accelerometru și un giroscop oferă o imagine tridimensională mai completă a mișcării mâinii tale în spațiu. Acest lucru vă permite să îmbunătățiți detectarea tipului  de activitate.  

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!