Bărbatul Îngrijit – Mit sau Realitate

Bărbatul modern – puternic, stilat… și îngrijit. Frumusețea nu mai este de mult un atribut ce aparține în exclusivitate femeii. Bărbații sunt din ce în ce mai interesați de aspectul lor exterior și de felul în care timpul își pune amprenta asupra fizicului lor. Și da, asta nu se rezumă doar la un șamponul-gel de duș universal. Iată de ce echipa makeup.ro vă vine în ajutor cu o listă de produse, fără de care nu se poate descurca un adevărat gentleman al sec. XXI.


ȘAMPONUL PENTRU BĂRBAȚI

Cele mai bune șampoane pentru bărbați nu doar curăță delicat și îngrijește, ci sunt supuse nevoilor specifice ale bărbaților: oferă stălucire, luptă împotriva mătreții și întărește părul. În cazul apariției primelor fire cărunte, optați pentru un produs, ce oferă o curățare profundă și restaurează treptat nuanța naturală a părului.

GELUL DE DUȘ
Dacă îți dorești un produs universal, care dimineața să te încarce cu energie, iar seara să înlăture oboseala acumulată pe parcursul zilei, și să ofere o îngrijire profundă pielii fără a o deshidrata, un gel de duș revigorant este soluția ideală pentru tine. O spumă fină, aromă delicată de mentă, senzații revigorante și o îngrijire profundă – ce-ți poți dori mai mult?

SPUMA ȘI GELUL DE RAS ȘI DUPĂ RAS

Gelul sau spuma de ras este un produs indispensabil pentru un bărberit fin și confortabil. Rolul acestor produse este de a înmuia pielea, de a facilita alunecarea lamei de ras și a preveni iritația pielii. Pentru rezultate mai bune, aplicați înaintea produsului de ras câteva picături de ulei, ce va asigura o piele catifelată fără tăieturi și leziuni.


SPUME DE CURĂȚARE,  LOȚIUNI TONICE, CREME HIDRATANTE PENTRU TENUL BĂRBĂTESC

Curățarea – una dintre cele mai esențiale etape pentru îngrijirea tenului. Este foarte important de ales instrumentele potrivite care nu doar înlătură impuritățile, dar și va răspunde necesităților epidermei și va asigura o îngrijire profundă și eficientă, nu va usca în exces și nu va încălca balanța hidrolipidică. Deoarece glandele sebacee ale pielii masculine sunt mai active, adesea există exces de luciu inestetic și puncte negre, în cazul acesta recomandăm utilizarea loțiunii tonice, în compoziția cărora se găsesc acizi. Astfel de agenți elimină celulele moarte, curăță temeic porii, îi îngustează și normalizează funcția glandelor sebacee. Spre final, un produs obligatoriu – crema hidratantă. Pentru pielea delicată din jurul ochilor este necesar o cremă specială, care va netezi ridurile fine și va înlătura cearcănele de sub ochi.

DEODORANTUL ȘI ANTIPERSPIRANTUL – PENTRU O ÎNCREDERE MAXIMĂ

Bărbatul trebuie să miroase plăcut și frumos, chiar și fără utilizarea produselor de parfumerie. Pentru ca mișcările active și stresul să nu strice imaginea ideală folosiți antipersipant sau deodorant, care este puternic împotriva transpirației și prieten cu pielea.

PRODUSE DE STYLING PENTRU PĂR ȘI BARBĂ

Că tunsoarea potrivită poate face minuni la nivelul aspectului fiecărui bărbat, asta nu mai e de mult o noutate, însă dacă tindeți spre ideal vă recomandăm să utilizați produsele de styling: ceară, pastă, argilă, gel, pomadă și lac. O barbă îngrijită e o barbă mereu atrăgătoare. Pentru ca să arăte întotdeauna frumos, să fie netedă, strălucitoare și ascultătoare, au fost elaborate o serie de produse, balsamuri și uleiuri care se descurcă cu brio la acest capitol. Astfel căpătați o barbă aranjată, fără fire rebele cu care întruchipați  imaginea de brutalitate masculină care atrage atenția sexului frumos.

COSMETICA DECORATIVĂ PENTRU BĂRBAȚI

În percepția noastră este ferm înrădăcinat faptul, că machiajul este pregorativa femeilor. Mulți își îndreaptă cu dispreț privirea cu cuvintele: bărbații nu se machiază. Însă, istoria  spune contrariul. Vechii egipteni și chiar și Alexandru cel Mare (Macedon) accentuau ochii formând un efect de “cat eye”, iar aristrocații francezi și englezi foloseau vopseaua albă minerală pentru un efect de iluminare. În anul 2018, renumitul brand francez Chanel a prezentat linia de produse cosmetice decorative pentru bărbați Boy de Chanel: fluid, balsam de buze și creion de sprâncene. Cosmetică decorativă pentru bărbați se mai găsește la YSL, M.A.C și Tom Ford. Să folosești sau nu, produsele date devin o alegere individuală pentru fiecare bărbat în parte, însă cert este faptul că în trusa cosmetică trebuie să fie produse de mascare a imperfecțiunilor, cearcănelor și rănilor după ras. Concealer, pudră sau fondul de ten ar ideale pentru acest lucru.

Mulți bărbați și până acum sunt adepți ai îngrijirii minimaliste de sine. Însă, totuși vă recomandăm cu strictețe să urmați etapele clasice: curățare, tonifiere și hidratare. Adăugând aici îngrijirea corectă a pielii înainte și după ras, a părului și a barbei, și “voila” ești pregătit să cucerești lumea cu frumusețea ta!

 

 

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!