Uleiurile esențiale - Aromaterapia trupului și a sufletului

      Odată cu sosirea toamnei și răcirea bruscă a timpului, organismul uman trece prin numeroase provocări. Scăderea temperaturilor și condițiile meteorologice nefavorabile acționează negativ asupra sistemului imunitar. Zilele mohorâte și ploile sezoniere pot afecta în mod direct dispoziția fiecăruia dintre noi. Este foarte important ca în această perioadă a anului să avem grijă atât de starea noastră fizică, cât și de cea spirituală. S-a demonstrat că uleiurile esențiale servesc drept antibiotic natural, fiind folositoare în numeroase domenii. Beneficiile acestora pot fi ușor simțite pe propria piele, la scurt timp după utilizare. Uleiurile volatile sunt folosite pe larg, de mai bine de mii de ani, în medicină, cosmetologie și aromaterapie.

Cresc imunitătea și combat infecțiile
Majoritatea uleiurilor au proprietăți antiinflamatorii, antivirale, antibacteriene, antiseptice, care ajută la stimularea sistemului imunitar și la combaterea infecțiilor. Conform studiilor, acestea distrug agenții patogenilor străini, ce pot afecta sănătatea. Extractul de ghimbir, lămâie, eucalipt, tămâie, mentă, scorțișoară sau oregano sunt doar câteva dintre uleiurile absolut necesare pentru uzul zilnic.
Reduc stresul emoțional și anxietatea
Uleiurile volatile au capacitatea de a reduce stresul și anxietatea. Acest lucru se datorează proprietăților sedative, ce induc sentiment de liniște și relaxare. Pe lângă mirosul calmant, uleiul emană în aer feromoni ce stimulează emoții profunde.

Echilibrează nivelul de hormoni
Uleiul esențial este capabil să stabilizeze nivelul de estrogen și progesteron, și să-l scadă pe cel de cortizon, care ajută la îmbunătățirea stării de bine și reducerea simptomelor de anxietate. Componentele active găsite în extractele esențiale contribuie la creșterea nivelului de testosteron, factor esențial pentru masculi.
Îmbunătățesc funcțiile creierului
Un beneficiu fundamental al uleiurilor esențiale este efectul neuroproductiv, grație antioxidanților puternici ce lucrează pentru a inhiba radicalii liberi. Astfel, performanța cognitivă se va îmbunătăți în mod natural. Mai mult decât atât, se vor observa ameliorări ale memoriei și capacității de concentrare.

Optimizează nivelul de energie
Unele uleiuri au efecte stimulatorii, grație oxigenului, care pătrunde mai ușor spre creier, generând o stare de bine. Uleiul de mentă, levănțică, grapefruit, lămâie, eucalipt sau rozmarin sunt perfecte pentru a simți energie și vitalitate întreaga zi.

Reduc intensitea durerilor
Pentru a combate răceala este recomandabil să folosim ghimbir, eucalipt sau mentă. Uleiurile esențiale au capacitatea de a reduce durerile. Acestea pot fi utilizate topic sau aromat. Mai mult decât atât, cu ajutorul uleiurilor eterice sunt ameliorate durerile postoperatorice sau anumite infecții de piele.

Susțin digestiei
Îmbunătățirea digestiei, ameliorarea durerilor de stomac, a indigestiei, diareei sau a spasmelor gastrice este posibilă datorită proprietăților active din componența uleiurilor esențiale. Folosite în cantități mici, creează un echilibru intestinal benefic. Uleiurile pot fi consumate pe cale orală sau inhalate. Drept urmare, virușii și bacteriile cauzatoare de probleme digestive calmează spasmele și alte dureri ale stomacului.
Înlătură durerile de cap
Uleiurile esențiale tratează declanșatorul problemei, stimulând fluxul sangvin. Ele contribuie la ameliorarea sinusurilor și reducerea inflamațiilor cu efect calmant. Tratează migrenele și crampele musculare.

Consolidează starea generală a pielii și a părului
Ritualul de îngrijire a părului și a pielii cu ajutorul uleiurilor esențiale este o practică efectivă și naturală. Regimul de îngrijire este pe cât se poate de simplu, cu efecte vizibile instantaneu. Grație substanțelor conținute și uleiurilor hidrogenate, semnele de îmbătrânire și petele de vârstă se vor reduce. Pe lângă utilizarea dermatologică, uleiurile naturale sunt extrem de benefice pentru creșterea și întărirea părului.

 



 

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!