H2O – un element indispensabil pentru piele: cum să previi deshidratarea în sezonul rece?

 

 

Suntem mai familiarizați cu termenii de piele "uscată", "grasă" sau "mixtă", însă la capitolul deshidratare apar unele întrebări. Mulți oameni cred că tenul deshidratat constituie un sinonim pentru termenul "uscat", dar există o diferență semnificativă între aceste două noțiuni! Pielea uscată este cauzată de deficitul substanțelor nutritive, însă cea deshidratată este afectată de insuficiența lichidelor din organism.
Una dintre principalele cauze ale tenului deshidratat constituie îngrijirea necorespunzătoare.


Cum să combatem și să prevenim apariția deshidratării?

Deshidratarea este cauzată de insuficiența lichidelor în organism. Semnele deshidratării pot fi recunoscute printr-o senzație de strângere și exfoliere a pielii după spălare. Pe suprafața pielii afectate apar liniile de deshidratare, cum ar fi ridurile fine formate în zonele expresive ale feței, ce dispar instantaneu după aplicarea cremei. Tenul deshidratat prezintă senzații de iritație, roșeață și un aspect uscat.



Îngrijirea pielii necesită o atenție sporită și o utilizare îndelungată a produselor de hidratare, pentru obținerea unor rezultate vizibile. Deshidratarea pielii este cauzată atât de factorii externi, cât și interni, iar pentru a preveni și a soluționa această problemă, vă oferim niște recomandări utile referitor la alegerea corectă a produselor cosmetice de îngrijire.
Includeți în procesul de îngrijire seruri concentrate, intensiv hidratante, aplicați-le de două ori pe zi după curățare și înainte de a utiliza crema.


În decursul câtorva săptămâni, aplicați măști de hidratare peste o zi, iar dacă efectele sunt vizibile, reveniți la regimul de 1-2 ori pe săptămână.
Cremele hidratante necesită o alegere potrivită în dependență de tipul pielii. Pentru a combate eficient deshidratarea este recomandat să utilizați o cremă, care să conțină: acid hialuronic, extracte naturale din plante și glicerină.

Odată cu schimbarea anotimpurilor se modifică și necesitățile naturale de îngrijire ale pielii.
Schimbul de temperatură, vântul și înghețurile afectează în mod direct structura pielii, de aceea crema constituie un remediu perfect de îngrijire, ce necesită o aplicare frecventă. O cremă eficientă încetinește îmbătrânirea metabolică şi accelerează replicarea celulară.



Hidratarea tenului pe timp de iarnă

Schimbul de temperatură, vântul și frigul cauzează uscarea și deshidratarea pielii, oferindu-i un aspect lipsit de vitalitate.

Drept consecință apar diverse imperfecțiuni la suprafața epidermei, cum ar fi: petele pigmentare, ridurile, roșeața, senzațiile de disconfort și iritare.

Pe lângă aplicarea sistematică a cremelor şi loţiunilor nutritive este esenţială şi hidratarea internă, prin consumarea a minim 2 litri de apă pe zi.



Sfaturi eficiente pentru îngrijirea pielii:

1. În sezonul rece sunt recomandate cremele hidratante bogate în lipide, ce oferă tenului o nutriție profundă și restabilesc structura epidermei.

2. Radiațiile ultraviolete sunt prezente pe tot parcursul anului, de aceea tenul are nevoie de protecție solară indiferent de anotimp. Aplică produse de îngrijire cu un factor mediu de protecție SPF 15: o cremă sau un fond de ten cu protecție solară.

3. Evită loțiunile tonice ce conțin alcool, acestea vor provoca uscarea și deshidratarea tenului. Optează pentru cele îmbogățite cu vitaminele A,C și E.

4. Aplică cremele mai dense, înlocuind gelurile și fluidele care se absorb instantaneu.

5. Utilizează un ser nutritiv înainte de aplicarea cremelor consistente.



6. Folosește o singură dată pe săptămână măștile de exfoliere.

8. Adoptă un regim alimentar sănătos și consumă cât mai multe fructe și legume.

9. Bea zilnic minim 2 litri de apă.

10. Evită dușurile fierbinți în favoarea băilor cu apă caldă.

11. Imediat după spalarea feței și a mâinilor aplica o cremă profund hidratantă.

12. Aplică o cantitate moderată de ulei de măsline și miere pe buzele uscate de vânt.

13. Utilizează produse de îngrijire cu efect blând, pentru a nu afecta bariera hidrolipidică.




 

 

 

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!