Ger și soare – vreme perfectă! Însă pentru pielea mâinilor o astfel de combinație este echivalentă cu un adevărat dezastrul. Atunci când temperaturile din termometre scad mai jos de 0 grade și afară viscolește domol, trebuie neapărat să oferi pielii o protecție sigură împotriva frigului și a vântului.
Să descoperim în cele ce urmează cum să ne îngrijim corect mâinile în timpul iernii, pentru a menține pielea plină de vitalitate și sănătate.
Gheața și vântul nu sunt cei mai buni tovarăși ai sănătății pielii, dar chiar și în asemenea condiții climaterice dificile, îți poți menține frumusețea și aspectul fin al mâinilor, datorită produselor cosmetice de înaltă calitate. Ciudat, dar adevărat: chiar și cu cele mai călduroase mănuși, mâinile tale pot îngheța, pentru că pe timp de iarnă pielea mâinilor este cea mai expusă factorilor externi. Temperaturile scăzute de afară și aerul uscat din interior, provoacă deshidratarea celulară şi astfel intervine o senzaţie de disconfort.
Programul de îngrijire zilnică necesită a fi modificat în funcție de anotimp, lucru valabil și pentru produsele pe care le aplici. Folosește în mod sistematic măștile nutritive și evită cât mai mult posibil remediile pe bază de alcool.
Mulți cosmetologi și dermatologi susțin cu încredere că în timpul iernii este mai bine să vă abțineți de la hidratarea intensivă a pielii. Înghețul și vântul usucă instantaneu pielea, lăsând microcreme, roșeață și peeling. Lipsa de umiditate din celulele epidermei va fi compensată de ingredientele nutritive conținute în produsele cosmetice.
Atunci când alegeți o cremă sau o loțiune pentru îngrijirea mâinilor, este mai bine să optezi pentru produsele naturale cu un conținut ridicat de glicerină și uleiuri vegetale: unt de shea, măsline, floarea soarelui. Prezența vitaminelor A, C și E în compoziția lor va fi stimula regenerarea celulară.
◦ Este suficient să-ți exfoliezi mâinile o dată pe săptămână
În sezonul rece nu este indicat să exfoliem pielea mâinilor foarte des. O singură dată pe săptămână este suficient. Exfolierea excesivă lasă mâinile mai sensibile la frig şi provoacă deshidratarea celulară.
◦ Oferă o hidratare profundă
Este recomandat să porți cu tine zilnic o cremă profund nutritivă și s-o folosești de mai multe ori pe săptămână, în special după ce-ți speli mâinile sau cel puțin dimineața și seara. Optează pentru o cremă ce conţine elemente active anti-îmbătrânire pentru a stimula regenerarea țesuturilor.
◦ Aplică măști pentru mâini
După exfolierea mâinilor, o dată în săptămână aplică o mască efectivă sau o cantitate moderată de ulei de măsline și plasează mâinile într-o pereche de mănuși de bumbac timp de 15 minute.
◦ Poartă mănuși călduroase
Mănușile oferă un efect protector împotriva frigului, chiar și atunci când sunt 0 grade afară și pare că vremea-i frumoasă. Este important ca acestea să fie confecționate din material natural, lăsând pielea să respire, fără a permite frigului să pătrundă.
◦ Hidratează-te cu apă
Aerul pe timp de iarnă este mai uscat de aceea apa din corp se evaporă mai ușor, drept consecință pielea devine deshidrataă. Consumă o cantitate suficientă de apă pentru a combate procesul de uscare a țesuturilor.
◦ Nu renunța la crema cu factor de protecție
Crema cu factor de protecție nu trebuie de neglijat în timpul iernii, pentru că pielea are nevoie de protecție indiferent de perioada anului.
Brandurile mondiale produc o serie întreagă de produse pentru îngrijirea pielii pe timp de iarnă. Achiziția acestor remedii benefice simplifică misiunea de a oferi o nutriție profundă țesuturilor când viscolește afară. Aplică o cremă cu protecție SPF15 pentru iarnă, potrivită tipului de piele și nu uita să o aplici cu câteva minute înainte de a ieși afară. Efectuează un masaj regulat al mâinilor - procedura este plăcută și utilă.