Purficare totală - mască facială pe bază de argilă

        Măștile faciale cu argilă sunt perfecte pentru îngrijirea pielii mixte și grase, datorită funcțiilor sale esențiale de a neutraliza excesul de sebum și a elimina toate celulele moarte de la suprafața epidermei, lăsând un aspect moale și radiant. Formula activă purifică și micșorează porii dilatați, neutralizează strălucirea inestetică și vindecă acneea. Complexul de elemente minerale din compoziția argilei cosmetice, oferă multiple beneficii corpului. Măștile cu argilă micșorează porii, curăță delicat toate impuritățile pielii, reduce vizibilitatea ridurilor și previne apariția acneei. Există o gamă variată de argilă, în diferite forme și texturi, ce consolidează starea generală a epidermei și oferă diverse proprietăți benefice. Remediul mineral are la bază multiple elemente chimice, precum: siliciu, mangan, aluminiu, calciu, magneziu, potasiu, fier și fosfor. Siliciu oferă flexibilitate vaselor sangvine, stimulează producția naturală de colagen și accelerează reînnoirea celulară. Aluminiu echilibrează nivelul optim de aciditate, combate deshidratarea celulară, iar manganul asigură un efect revigorant și regenerează țesuturile afectare. 

Proprietăți și beneficii
Produsul cosmetic poate fi utilizat atât extern (prin aplicarea măștilor de față, decolteu, gât și coapse) cât și intern (pentru tratarea anumitor afecțiuni). Măștile faciale pot fi realizate din argilă pură sau pot fi combinate cu alte elemente benefice. Acestea sunt potrivite pentru toate tipurile de ten și adaptate necesităților individuale.
 Tipuri de argilă și clasificarea acestora în funcție de proprietăți
Există argilă cosmetică în diverse culori și texturi - albă, roșie, albastră, verde și gri. Iar fiecare dintre acestea oferă un rezultat diferit.

Argilă albă - remediul cosmetic ce curăță în profunzime porii și înlătură toate impuritățile de la suprafața tenului. Formula activă  echilibrează excesul de sebum și neutralizează strălucirea inestetică.  Argila albă este recomandată în mod special pentru îngrijirea tenului sensibil și predispus la iritații. Poate fi utilizată, de asemenea, pentru curățarea dinților și  îngrijirea părului.  Argila albă reprezintă o materie primă inofensibilă și non-abrazivă folosită în fabricarea remediilor cosmetice( chiar și pentru copii). Pulberea albă, în formă pură, este utilizată în calitate de măști pudră, unguente sau paste. Constituie un component de bază în produsele cu funcție de curățare și vindecare a acneei, datorită proprietăților sale de purificare a epidermei. Argila asigură un efect antiseptic, accelerează regenerarea țesuturilor afectate, întărește bariera protectoare, saturează straturile superioare ale epidermei cu minerale, împiedică înmulțirea microbilor (datorită capacității sale de a absorbi toxinele) și accelerează metabolismul celular. Datorită nivelului scăzut al pH-ului, argila albă este perfectă pentru tenul sensibil și predispus la inflamații.

Argilă verde - funcția de bază a acesteia constă în absorbția excesului de sebum și neutralizarea radicalilor liberi. După aplicarea sa regulată tenului capătă un aspect mat și sănătos, în special în zona T.  Poate fi întrebuințată pentru vindecarea leziunilor locale, cum ar fi eczemele și petele pigmentare. Nuanța verde este obținută datorită oxidului de fier din componența sa. Formula activă mai include diverse elemente chimice, precum: calciu, magneziu, zinc, fosfor, aluminiu și cupru- componente benefice pentru îngrijirea tenului gras și mixt, cu disfuncții ale glandelor sebacee. Argila verde are un pH 7, ce conține în jur de 13% aluminiu, 50% siliciu și alte minerale prețioase, precum aur, cupru și argint.
 
Argilă albastră - este potrivită pentru pielea problematică, afectată de acnee și puncte negre. Compoziția sa activă combate inflamația și neutralizează excesul de sebum de la suprafața epidermei. Detoxifică țesuturile și garantează un aspect sănătos. Produsul mineral este extras din Munții Rodopi și are un pH de 7,3. Argila albastră pulbere diluată în apă este recomandată pentru curățarea tenului gras. Compoziția sa nutritivă oferă un efect iluminator, tonifică pielea, vindecă acneea și lasă un aspect radiant. Produsul oferă multiple proprietăți calmante, antibacteriene și antistres.



Argila roșie/roz - reprezintă un remediu perfect pentru curățarea eficientă a pielii, tratarea acneei și întărirea barierii protectoare. Este cunoscută pentru proprietăților sale de vindecare a cuperozei. Argila remineralizează și revitalizează epiderma, fiind utilizată pentru împachetările corporale. Culoarea roșie este obținută datorită prezenței oxidului de fier și a cuprului din componența acesteia. Argila roz este o combinație echilibrată dintre argila roșie și cea albă. Formula inofensivă uniformizează nuanța pielii și oferă un efect dezinfectant.

Funcțiile de bază ale argilei:
-detoxifică epiderma;
-oferă un efect antiacneic;
-previne și reduce vizibilitatea ridurilor;
-exfoliază delicat;
-tonifică tenul;
-oferă multiple proprietăți dezinfectante;
-purifică și micșorează porii dilatați.
 
Specialiștii dermatologi au demonstrat că argila trebuie aplicată doar în conformitate cu necesitățile individuale ale pielii și necesită a fi introdusă în rutina zilnică doar cu precauție. Nu toate tipurile de argilă sunt potrivite pentru tenul uscat și sensibil, de aceea este indicat să depistezi tipul tău de piele și să aplici remediile cosmetice corespunzătoare.

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!