Purtarea măștilor de protecție este o măsură forțată în această perioadă, fără de care este imposibil să te afli în locurile publice. Totul bine și frumos, și desigur corect, dacă nu ținem cont de interacțiunea pielii noastre cu țesutul măștii de protecție. Materialul folosit pentru fabricarea acesteia nu este ceea ce contează cu adevărat - bumbacul, vâscoza sau poliesterul creează un "efect de seră". Iar dacă purtăm o mască procurată din farmacie, atunci pielea noastră sigur se va simți ca într-o saună, mai ales vara, când temperaturile sunt destul de ridicate. Sub acoperirea măștii, fața are de suferit din cauza retenției nefirești de căldură, astfel încât chiar și pielea care nu este predispusă la probleme ajunge în „zona de risc”, perturbarea glandelor sebacee sau producția excesivă de sebum, textura deteriorată a pielii și, ca urmare, apariția diferitor imperfecțiuni. Cum să vă îngrijiți corect fața pentru a păstra frumusețea și sănătatea pielii chiar și sub o mască de protecție - citiți mai jos!
Reguli generale pentru îngrijirea pielii în această perioadă:
1. Chiar dacă am ieșit la magazin pentru 5 minute sau am făcut 3 opriri cu transportul în comun - nu contează, pentru că vorbim despre respectul de sine. Prin urmare, după purtarea măștii, este imperativ să curățăm pielea.
2. După fiecare plimbare, spălăm masca cu apă fierbinte și o călcăm cu fierul cu abur. Dacă este de unică folosință, o aruncăm în coșul de gunoi.
3. Ar fi corect să nu purtăm o mască mai mult de 2 - 3 ore pentru că pielea are de suferit din cauza diferitor bacterii ce se pot înmulți în mediul favorabil dintre piele și mască.
4. Folosim cremele cu o consistență confortabilă și lejeră care permit crearea unui strat protector între mască și față.
5. Merită să minimizăm sau să excludem complet produsele cosmetice decorative pentru spațiul acoperit de mască. Din păcate, nu numai acoperirile dense pot face rău. Produsele ușoare, noncomedogene, fără silicon, sub influența umidității ridicate în sinergie cu „mediul de seră” creat de purtarea măștii se încadrează și în pori, provocând apariția acneei și punctelor negre.
Îngrijirea pielii uscate și atopice
Este clar deja că pielea uscată suferă de deshidratare sistematică. Purtarea măștii este un dezastru total pentru acest tip de piele. Dacă rutina de îngrijire a tenului a constat anterior în produse hidratante, atunci înmulțiți totul la doi și adăugați produse cosmetice cu efect răcoritor și calmant.
- Ne obișnuim să ne spălăm tenul cu apă caldă cu o spumă de curățare hidratantă și de a stropi cu un mist pe bază de uleiuri naturale.
- După aceea, aplicăm o cremă cu acid hialuronic, acesta fiind capabil să rețină umiditatea în epidermă pe o perioadă lungă de timp.
- Înainte de a merge la culcare, asigurați-vă că folosiți produse ce conțin ceramide, care restabilesc mantaua hidrolipidică.
- De 2-3 ori pe săptămână, oferiți-vă plăcerea de a vă răsfăța tenul cu măști nutritive. Acestea pe lângă faptul că vor oferi pielii elemente nutritive, vor hidrata pielea suficient de bine.
Îngrijirea tenului gras și problematic
Glandele sebacee ale pielii grase elimină sebum cu o intensitate maximă, iar „efectul de seră” provocat de purtarea măștii face situația și mai grea. Suntem siguri că ai adaptat produsele tale de îngrijire tipului de ten, dar care este diferența dintre rutina obișnuită de îngrijire și cea pe care trebuie să o avem în această perioadă?
- Curățarea obișnuită a pielii nu va fi suficientă aici. După îndepărtarea impurităților cu un produs de curățare, utilizați imediat un spray ce reglează producția de sebum.
- Îngrijirea de zi nu va fi completă fără creme probiotice care calmează pielea iritată.
- Dacă apar inflamații, comedoane și acnee, efectuați ritualul de îngrijire de seară cu produse pe bază de acid salicilic.
- Asigurați-vă trusa cu patch-uri cu acțiune locală care vă vor scăpa rapid de imperfecțiuni.
Îngrijirea pielii normale și combinate
Persoanele cu acest tip de ten trebuie să urmeze conștiincios pașii obișnuiți în rutina de îngrijire. Astfel o vor menține sănătoasă. Ajustările pe care le-a introdus purtarea măștii la ritualul de îngrijire sunt:
- După curățarea tenului de sebum și impurități, folosiți spray-uri cu extracte de flori sau plante.
- Aplicați zilnic produse cu acid hialuronic.
Îngrijirea pielii predispuse la roșeață și iritații
Purtarea măștii are un efect dăunător asupra fetelor a căror piele este predispusă la manifestarea rozaceei. Reținerea pe termen lung a căldurii între mască și față duce la supraîncălzirea epidermei. Ca urmare, apariția roșeții și vasele de sânge dilatate. Soluția:
- Dă preferință produselor pentru curățare delicate cu efect calmant.
- Puneți accent pe consolidarea și tonifierea capilarelor. Pentru aceasta, sunt recomandate spre folosire produse care au în compoziție ambofenol, vitamina C, extracte de castan, alge marine, afine și arnică, glicină, fructoză, colagen și vitamina K.
- Adăugați o picătură de ulei de semințe de struguri la produsele de îngrijire pentru a ajuta la prevenirea vaselor dilatate.
Chiar dacă nu putem anula purtarea măștilor de protecție, noi ne putem adapta rutina de îngrijire pentru a avea un ten frumos și sănătos!!!