Odată cu sosirea toamnei, temperaturile de afară scad considerabil. Adesea, condițiile meteorologice au efecte negative asupra stării pielii sau a părului. Specialiștii recomandă alegerea unor produse pe bază de ingrediente naturale, mai ales în această perioadă a anului. Remediile pe bază de miere sunt perfecte anume pentru pielea sensibilă și iritată, elimină ridurile și liniile fine, au efect anti-îmbătrânire, lasă pielea delicată și suplă. Ameliorează aspectul pielii obosite, prevenind apariția petelor pigmentare.
Mierea nu este doar gustoasă, ci și o adevărată sursă pentru sănătatea pielii. Numită „lichid de aur”, datorită numeroaselor sale efecte benefice, virtuțile sale au fost descoperite și utilizate multe secole la rând. Datorită calităților nutritive, hidratante și vindecătoare, mierea este utilizată ca ingredient principal în produsele cosmetice decorative, în medicină, și nu în ultimul rând, în alimentație. Conținutul bogat în antioxidanți și vitamine o face valoroasă pentru piele și păr. Consumul de miere oferă energie, ajută la asimilarea calciului și stimulează sistemul imunitar, tratând diverse probleme dermatologice.
Deoarece este bogată în vitaminele A, B, C, D, K, magneziu, calciu, potasiu și fosfor, mierea ajută la combaterea virușilor, are un rol antiseptic, antioxidant și este un adevărat tonic pentru stimularea metabolismului. Datorită proprietăților sale calmante, tonifiante și remineralizante, mierea curăță porii, îndepărtează impuritățile și revitalizează pielea feței.
Descoperă avantajele mierii de albini
Exfoliant natural - Conținând antioxidanți, enzime și alte componente care hrănesc, curăță și hidratează pielea, mierea este adesea folosită pentru a trata problemele dermatologice. Aplicate pe piele, măștile pe bază de miere înmoaie epiderma, făcând-o suplă și fină. Pentru tenul aspru și uscat, se recomandă aplicarea unui exfoliant pentru a elimina complet impuritățile minore. Pe lângă proprietățile de îngrijire, mirosul dulce al mierii oferă plăcere maximă la fiecare aplicare.
Epilarea nu este întotdeauna cea mai plăcută procedură. Ceara irită pielea, efectele aparatului de ras durează foarte puțin, iar epilatorul electric provoacă durere adesea insuportabilă. Epilarea cu miere și zahăr a fost o tehnică folosită de femeile din Orientul Mijlociu încă din cele mai vechi timpuri. Pasta pe bază de ingrediente naturale precum miere, zahăr, lămâie și ulei de argan, este una dintre cele mai sigure metode. Rezultatul este fantastic: îndepărtează bine părul și lasă pielea catifelată.
Elimină cicatricile acneice. Mierea reușește să reducă aspectul inestetic al acneei, datorită efectului osmotic pe care îl are asupra pielii. Ajută la eliminarea excesului de sebum și la reducerea inflamațiilor. Are un efect calmant care reduce roșeața.
Hidratează intens părul. Șamponul și balsamul pe bază de miere are puternice proprietăți regenerante, făcând părul moale și ușor de pieptănat. Măștile nutritive combat căderea excesivă a firelor, eliminând mătreața. Vitaminele din miere mențin efectul frizz sub control.
Remediu eficace împotriva arsurilor solare. Produsele cosmetice pe bază de miere ameliorează durerea și accelerează procesul de vindecare a pielii expuse în exces la soare.
Cele 3 funcții de bază
În momentul alegerii unui remediu potrivit, acordăm atenție unor aspecte obligatorii, cum ar fi nivelul de hidratare, emoliere și substanțele active conținute în compoziție. La acest capitol, produsele pe bază de miere de albine coincid perfect cu preferințele oricărei persoane.
Grație conținutului ridicat de vitamina B și potasiu, asigură îngrijire optimă epidermei foarte uscate. Fructoza și glucoza oferă o capacitate mare de penetrare a apei în celulele epidermei, grație conținutului mare de zaharuri. Astfel, pielea capătă o textură netedă, radiantă și catifelată. Mierea cu o nuanță mai întunecată are un conținut mai mare de antioxidanți, cu un puternic efect anti-îmbătrânire. Remediile cu extract de miere sunt perfecte pentru utilizarea zilnică, fără a provoca anumite reacții adverse sau iritații.