Manichiura masculină: un nou beauty trend al sezonului actual

Pe măsură ce moda devine din ce în ce mai neutră în funcție de gen, la fel se întâmplă și cu tendințele de frumusețe. Vedetele rock - de la Mick Jagger la David Bowie - au fost printre primii care au introdus oja în cultura pop, dar însăși tendința de colorare a unghiilor are, de fapt o vechime de mii de ani. 

              David Bowie, 1972

 

În cele mai vechi timpuri, oja era un simbol al statutului în culturile babiloniene, egiptene și chineze: culoarea lacului fie indica statutul social, fie lacul în sine era folosit doar de membrii straturilor superioare ale societății (indiferent de sex). În Egiptul antic, de exemplu, faraonii aveau slujitori special instruiți, a căror singură sarcină era să se asigure că mâinile regilor lor erau întotdeauna îngrijite. Deși există lacune în istorie cu privire la dezvoltarea a nail- art, se știe cu siguranță că până la începutul secolului al XX-lea, companiile de cosmetice vindeau deja oje destinate femeilor.

A $ AP Rocky (foto: @asaprocky)


Un secol mai târziu, perspectiva de gen a industriei nail art este contestată de astfel de vedete de generație mai tânără, precum Bad Bunny, Jaden Smith, Pharrell Williams și mulți alții. Așadar, A $ AP Rocky este de ceva timp în fruntea tendinței manichiurei pentru bărbați, devenind un entuziast înflăcărat a artei pentru manichiură.


„Simt că bărbații ar trebui să-și poată colora unghiile fără să se simtă feminini”, a spus odată rapperul Vogue, subliniind că manichiura este un mod de auto-exprimare, indiferent de identitatea de gen. A $ AP Rocky nu o singură dată a distribuit de pagina sa de Instagram, fotografii cu cele mai complicate și îndrăznețe modele de unghii: de la ochi, foc și steagul american la identitatea albumului Testing din 2018 și printuri din colecția Prada, pentru toamnă-iarnă 2019/2020.

Kurt Cobain


Unghiile colorate la bărbați însă - nu este o tendință nouă! În zilele “de aur” ale rock and roll-ului, manichiura pentru bărbați era peste tot. În epoca Ziggy Stardust de la începutul anilor 1970, unghiile turcoaz ale lui David Bowie au jucat un contrast rece cu părul său de foc. Vocea principală al formației americane de muzică rock Aerosmith, Steven Tyler, și-a diversificat manichiura sa clasică cu dungi negre grafice. Creând o “societate” a rebelilor, pentru următoarele decenii lacul de unghii crăpat, a fost elementul de bază al grunge-ului Kurt Cobain din Nirvana în anii '90. Și da, la un moment dat, subcultura punk foloseau oja neagră pentru a se răzvrăti împotriva așteptărilor societății.

 

Chitaristul și compozitorul The Rolling Stones Keith Richards, 2008


Ne transferăm imaginar la începutul anilor 2010, și ne amintim de  Snoop Dogg cu designul său luxos de frunze de cânepă pe o manichiură franceză perfect desenată. De atunci, pentru mulți tipi, arta unghiilor a devenit lumea misterioasă a expresiei creative. Pe vremuri, un simplu lac monocromatic era suficient pentru a ilustra spiritul sufocant, cu toate acestea, noile reguli a manichiurei pentru bărbați dictează că mai mult este mai bine, indiferent dacă este vorba de mai multă culoare, mai multe detalii sau mai multe înfrumusețări (Inspired by Marc Jacobs).

 

Marc Jacobs (foto: @themarcjacobs)


La Met Gala din 2019, Harry Styles a prezentat o manichiură în nuanțe de corb cu accente turcoaz. De atunci, muzicianul optează pentru o manichiură în diverse culori. Unghiile lui Marc Jacobs arată și mai colorate într-o paradă de modele fascinante, iar rapperul portorican Bad Bonnie, în timpul ascensiunii sale rapide, a demonstrat tot felul de variații pe tema nail art. 

Bad Bunny (foto: @badbunnypr)


În orice caz, manichiura pentru bărbați nu ar trebuie să provoace surprindere. La urma urmei, moda masculină arată destul de îndrăzneață în ultimii ani. Și dacă abordarea alegerii hainelor devine din ce în ce mai neobișnuită, atunci de ce nu ar trebui ca orice altceva să-i urmeze exemplul?

 

Sursa: https://vogue.ua/

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!