• Joop! Homme - Apă de toaletă
    70 lei 100 lei

Supliment nutritiv: 5 mituri despre colagen în care nu ar trebuie să crezi

Colagenul este o proteină care face parte din țesutul conjunctiv. În lumea modernă, principalul lucru care se știe despre colagen - anume el este responsabil pentru elasticitatea și rezistența pielii. Astfel, survine și următoarea întrebare: este suficient colagen produs în corpul uman? Și ce se știe despre colagenul marin care poate fi luat cu suplimente? Iată cele mai comune 5 mituri despre colagen și adevăratele lor răspunsuri. 

~~~~~~~~~~~
Mitul 1: Colagenul este produs în mod natural de organism, deci nu are nevoie să fie suplimentat
~~~~~~~~~~~

Cu toții cunoaștem, colagenul este o substanță minunată care ne face pielea fermă, dar științific, colagenul este o proteină care se găsește în pielea, oasele și mușchii noștri și ajută la menținerea structurii acestora. Producția naturală de colagen a organismului încetinește către cel de-al douăzecilea an de viață și acest lucru este ușor de observat dacă stilul de viață include fumatul, expunerea frecventă la soare, un mediu poluat, o dietă nesănătoasă și predispoziție genetică. Interesant este că, până la vârsta de 50 de ani, doar jumătate din rezervele naturale de colagen rămân, din cele disponibile în adolescență. Administrarea zilnică a colagenului ca supliment alimentare nu vă crește rezervele tinere, ci doar menține activă producția de colagen din corp. Studiile clinice arată că ajută la hidratarea pielii, la reducerea apariției liniilor fine și a ridurilor și la creșterea vizibilă a elasticității pielii.

~~~~~~~~~~~
Mitul 2: Tot colagenul este la fel
~~~~~~~~~~~

A spune că tot colagenul este la fel este ca a spune că fiecare ser din geanta de machiaj are același efect. Când vine vorba de utilizarea colagenului, principala diferență între colagenul obținut din carne de vită, porc și pește este rata absorbției sale de către organism. Colagenul din carne de porc și carne de vită este destul de eficient, dar din peștele de mare (conform unui studiu din 2015) pătrunde în fluxul sangvin mai rapid și este absorbit de celule de 1,5 ori mai repede. Chestia este că, greutatea moleculară este importantă pentru eficiența maximă a procesului de absorbție. Colagenul trebuie hidrolizat - un proces care produce o pulbere cu greutate moleculară mică și particule mici de colagen ușor digerabile.

~~~~~~~~~~~
Mitul 3: Pielea devine instantaneu frumoasă, curată și tânără
~~~~~~~~~~~

În timp ce un efect aproape instantaneu poate fi de așteptat de la o cremă hidratantă, situația suplimentului nutrițional seamănă mai degrabă cu un maraton decât cu un sprint. Acest lucru se datorează faptului că suplimentele durează mai mult timp să funcționeze în organism pentru a stimula producția de colagen.Deși este posibil să se vadă rezultate în doar șase săptămâni: majoritatea studiilor clinice au arătat că poate dura până la trei săptămâni de suplimentare pentru un efect vizibil anti-îmbătrânire. În acest moment, este posibil să observați că pielea a devenit mai elastică, că liniile fine nu mai sunt atât de vizibile, iar tenul este mai curat și mai luminos.

~~~~~~~~~~~
Mitul 4: Suplimentele de colagen ajută doar pielea
~~~~~~~~~~~

Colagenul este cu siguranță responsabil pentru frumusețea, elasticitatea și fermitatea pielii, dar are și alte funcții. Aminoacizii din colagen contribuie la producerea de cheratină, care este esențială pentru un păr sănătos. Când colagenul este produs suficient de intens, părul beneficiază. De asemenea, afectează procesele de îngrășare și rărire a părului: există studii clinice care arată că suplimentarea alimentară cu colagen poate încetini problemele legate de vârstă. Alte beneficii? Unghii puternice și, deoarece colagenul se găsește în oase, tendoane și ligamente, starea generală a articulațiilor se îmbunătățește.

~~~~~~~~~~~
Mitul 5: Dacă îmi îngrijesc deja bine pielea, nu trebuie să iau colagen suplimentar
~~~~~~~~~~~

Iată un tur rapid de reîmprospătare a tenului: pielea este formată din trei straturi - epiderma externă, derma și hipodermul mai profund. O rutină tipică de îngrijire a pielii faciale se concentrează pe nivelul epidermei și, deși este necesar pentru a menține contururile feței și a altor factori externi care caracterizează pielea sănătoasă, este totuși imposibil să se atingă nivelul dermei prin orice mijloace adecvate. Mai simplu vorbind, este nevoie de o cale alternativă pentru a ajunge sub suprafața pielii. Aici intră în joc suplimentele nutritive. Odată ajuns în fluxul sangvin, colagenul hidrolizat este transportat la derm (unde se produce colagen) și continuă să se dezvolte acolo, rezultând o reducere vizibilă a ridurilor, pigmentare și un ten mai luminos. Este adevărat că frumusețea începe din interior.

 

Sursa: https://vogue.ua/

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!