Experții ne vorbesc: 19 secrete pentru un ten frumos pe timp de iarnă

Piele uscată, buze crăpate, roșeață constantă și disconfort - pielea locuitorilor din emisfera nordică a reușit deja să simtă toate „farmecele” iernii care se apropie. Odată cu schimbarea sezonului, nu doar dulapul și starea de spirit se schimbă, ci și starea pielii, indiferent de tipul acesteia. Iarna - sezonul înghețurilor și vânturilor. În astfel de vreme, glandele sebacee produc mai puține grăsimi subcutanate, iar în aerul uscat al încăperilor încălzite apare o încălcare bruscă a echilibrului hidrolipidic al pielii, bariera de protecție este perturbată și sensibilitatea este agravată. Ca urmare, pielea începe să se descuameze, să se înroșească și să ofere o senzație de disconfort - toate acestea fiind semne de deshidratare critică. Pe lângă factorii externi, are loc o restructurare internă a corpului, asociată cu fluctuații hormonale sezoniere, care afectează metabolismul din piele. Asemenea schimbări sunt greu de ignorat, prin urmare, ar trebui să vă revizuiți programul de îngrijire.

- Îngrijire în mai multe straturi

Iarna, îmbraci paltonul preferat peste un pulover cald din cașmir, sub care o cămașă și chiar lenjerie termică pentru a-ți proteja corpul de frig. Aceeași stratificare merită folosită la aplicarea produselor cosmetice. Vă sfătuim să începeți îngrijirea aplicând un ser hidratant pe pielea curată, poate cu acid hialuronic, apoi câteva picături de ulei nu vor fi inutile, iar stratul final va fi o cremă nutritivă care va proteja în cele din urmă pielea de iritanții externi.


- Protejați-vă pielea de contactul cu apa

Încercați să aplicați un ulei de curățare pe piele înainte de a face baie sau duș. Se lasă pe durata procedurii și se usucă înainte de a părăsi baia. Aplicați produsul de îngrijire a pielii imediat pe pielea umedă. Acest lucru va ajuta la menținerea umidității tenului.


- Acordă o atenție deosebită buzelor și zonei ochilor

Pielea de aici este deosebit de subțire și sensibilă din cauza absenței glandelor sebacee. Folosiți seruri și uleiuri pentru ochi care calmează și protejează pielea. Folosiți balsamuri de buze pentru a crea o barieră de reținere a umezelii.

- Cumpără un umidificator

Vremea grea de iarnă creează numeroase probleme pentru piele, deoarece umiditatea este relativ scăzută atât în interior, cât și în exterior. Utilizarea unui umidificator ajută la refacerea stratului superior al epidermei, împiedicând aerul să se usuce prea mult.


- Căută ingrediente naturale

Cremele și săpunurile parfumate pentru corp vă usucă și mai mult pielea - încercați să treceți la formule naturale, fără parfum.


- Alege țesături respirabile

Alegeți țesături naturale pentru stratul inferior de îmbrăcăminte care este în contact cu pielea. Acest lucru va ajuta la evitarea mâncărimilor neplăcute și a uscăciunii crescute a pielii.

- Evită produsele de curățare dure cu un conținut ridicat de alcool 

Optați pentru balsamurile și cremele mai moi, care curăță bine pielea de contaminanții externi, dar nu o rănesc sau nu o usucă.


- Alege un ser cu vitamina C

Utilizarea acestui produs promovează producția de colagen și reînnoirea celulelor.


- Folosește măști de îngrijire cu miere

Mierea este cunoscut ca un hidratant natural puternic, care ajută la menținerea umidității în piele. Pe lângă proprietățile hidratante, va oferi tenului strălucire și luminozitate. Recomandat de utilizat 3 ori în săptămâna, seara, după demachiere.  


- Evită dușurile și băile fierbinți 

Apa fierbinte se evaporă rapid, privând pielea de umezeala de care are nevoie și deteriorând bariera naturală de protecție. Se hidratează pielea cu creme, loțiuni, balsamuri sau uleiuri, imediat, după duș sau baie.

- Aplică ulei de față seara, înainte de somn

Optați pentru produse în compoziția cărora se găsesc ingrediente precum, măceș, soia și jojoba, cu proprietăți hidratante puternice. 


- Elimină ingredientele deshidratante

Acestea includ ingrediente precum uleiurile minerale și peelingurile acide dure, care deteriorează celulele și reduc drastic funcția de barieră a pielii, rezultând pierderea de apă transepidermică.


- Alege o cremă hidratantă în funcție de tipul de piele

Produsele hidratante acționează ca o barieră, păstrând umezeala și hidratând straturile exterioare ale pielii. Dacă aveți pielea grasă, cremele hidratante noncomedogene pe bază de apă sunt cea mai bună alegere. Pielea uscată are nevoie de o cremă hidratantă mai grea pe bază de ulei, pentru rehidratare.


- Include lipidele în rutina zilnică de frumusețe

Un hidratant bun care conține lipide și antioxidanți puternici este esențial. O cremă bogată cu ingrediente protectoare precum uleiul din semințe de struguri, este recomandată pentru prepararea și protejarea pielii, precum și, pentru a-și menține echilibrul în lunile mai reci.

- Folosește un exfoliant ușor

Este important să folosiți un exfoliant ușor pentru a îndepărta celulele moarte și uscate de pe suprafața pielii și pentru a permite serurilor și cremelor să fie absorbite mai adânc în piele - acesta este instrumentul tău cel mai eficient pentru a combate matitatea și punctele negre.


- Include acid hialuronic în rutina zilnică de frumusețe

Acidul hialuronic este o modalitate excelentă de a ajuta pielea să rețină umezeala fără a se baza pe cremele grele. Moleculele de acid hialuronic pot să rețină apa de 1000 ori mai mult decât greutatea proprie, reținând umezeala în piele. 


- Nu uita de sunscreen

Cel mai simplu lucru pe care îl poți face pentru pielea ta este să folosești protecție solară în fiecare zi (minimum SPF30), chiar și iarna. Expunerea la soare poate duce la probleme de pigmentare, riduri, pierderea colagenului și cancer de piele. De asemenea, protecția solară vă va uniformiza tonul pielii, permițând cicatricilor și hiperpigmentării să se vindece și să lumineze.


- Includeți ceramide în îngrijire

Ceramidele sunt esențiale pentru menținerea barierei naturale de umiditate, iar pe măsură ce îmbătrânim, producem din ce în ce mai puțin. Odată cu trecerea la vremea rece, ceramidele devin esențiale în rutina zilnică de îngrijire.

- Nu-ți fie frică de retinoizi

Utilizarea retinoizilor în timpul iernii poate inversa unele dintre efectele expunerii la soare pe timp de vară, precum apariția petelor pigmentare și a radiațiilor UF. Începeți prin aplicarea de retinoizi la fiecare două nopți, apoi aplicați o cremă hidratantă bogată sau ulei pentru a fixa hidratarea.


Cum altfel, putem ajuta pielea în timpul iernii? 

Desigur, consumarea a cel puțin 1,5 litri de apă pe zi. Ceaiurile verzi și din plante pot fi surse excelente de umiditate și căldură, precum și antioxidanți benefici pentru piele. Efectul de uscare al încălzirii poate fi redus pe lângă umidificator, cu o ventilație regulată. În nutriție, nu uitați de fructele de sezon, legumele, felurile întâi și alimentele care conțin acizi grași omega-3 (pește). Orice exercițiu sportiv neobositor are un efect pozitiv asupra stării pielii în timpul iernii. Un duș de contrast și spălarea cu apă la diferite temperaturi sunt, de asemenea, utile, doar temperatura apei nu trebuie să fie extremă, ci confortabilă.



În zilele reci, pielea are nevoie de protecție, hidratare și nutrienți. Îngrijirea pielii este cel mai important pas în menținerea frumuseții și sănătății sale cât mai mult timp posibil. Pielea feței trebuie privită ca o carte de vizită, deoarece oferă informații despre noi, stilul nostru de viață și atenția pe care i-o acordăm.

 

Sursa: https://vogue.ua/

Logare

Recuperare parolă

Revenim cu un apel!